اسماعیلیان در کتاب مقدس چه کسانی هستند؟
Who Are the Ishmaelites in the Bible?
کتاب مقدس، ریشه بسیاری از امپراتوری های قدرتمند دوران اسرائیل را روایت می کند. به عنوان مثال، دختران لوط منشأ اقوام موآب و عمان شدند. اما شاید یکی از قدرتمندترین ملت ها که تا امروز و با نامی متفاوت به حیات خود ادامه داده، از مردی به نام اسماعیل، بنیانگذار اسماعیلیان، نشأت می گیرد.
اسماعیل ریشه ای فروتنانه داشت. ابراهیم، پدر قوم اسرائیل، در انتظار فرزندی از ساره، همسر بزرگترش، از وعده خداوند خسته شد. بنابراین با هاجر، کنیز ساره (احتمالا بدون رضایت او) همبستر می شود و از این رابطه، اسماعیل به دنیا می آید.
با وجود این، خداوند به اسماعیل نیز وعده می دهد که نسلی عظیم از او به وجود خواهد آمد. امروز می خواهیم درباره اسماعیلیان، ریشه آنها و آموزه هایشان بیشتر بدانیم.
فرست محتوا
- 1 مقدمه:
- 2 زندگی و نقش اسماعیلیان در کتاب مقدس:
- 3 سرنوشت اسماعیل در کتاب مقدس
- 4 نتیجهگیری:
- 5 امروز در مقاله اسماعیلیان در کتاب مقدس چه کسانی هستند؟ به بررسی مطالب مفیدی در خصوص کتاب مقدس و راه و روش عیسی پرداختیم. در صورت تمایل می توانید سایر مقالات علی وحیدی در خصوص مسیحیت را از طریق این لینک مشاهده نمایید
مقدمه:
اسماعیلیان یکی از گروههای مهم و مهم در کتاب مقدس هستند که در متون عهد عتیق ذکر شدهاند. آنها نسل اسماعیل، پسر بزرگ ابراهیم از طریق هاگار، کریدهٔ زندگی میکردند. در این مقاله، قصد داریم به بررسی زندگی و نقش اسماعیلیان در کتاب مقدس بپردازیم و برخی از مفاهیم و آموزههایی که از داستان آنها استخراج میشود را بررسی کنیم.
زندگی و نقش اسماعیلیان در کتاب مقدس:
زندگی اسماعیل: اسماعیل، پسر ابراهیم از طریق هاگار، زنده میماند و یک قبیله عظیم از نسل خود را تاسیس کرد که به نام اسماعیلیان شناخته میشود.
روابط با اسرائیلیان: به طور مکرر در کتاب مقدس، روابط اسماعیلیان با نسل اسرائیل، یعنی فرزندان اسحاق، ذکر شده است. این روابط گاهی مثبت و گاهی منفی بوده و مواجهههایی بین دو قبیله را نشان میدهد.
اهمیت تاریخی و فرهنگی: اسماعیلیان نقش مهمی در تاریخ و فرهنگ منطقهٔ خاورمیانه ایفا کردهاند. زندگی و تحولات این گروه قبیلهای، تأثیرات عمیقی بر فرهنگ و تاریخ منطقه داشته است.
سرنوشت اسماعیل در کتاب مقدس
با توجه به اینکه کتاب مقدس اطلاعات زیادی در مورد اسماعیلیان ارائه نمی دهد، نمی توانیم نتیجه گیری های زیادی از فقدان شواهد متنی داشته باشیم.
با این حال، بررسی سرگذشت بنیانگذار این گروه خالی از لطف نیست.
همانطور که پیش از این اشاره شد، هاجر، کنیز ساره، فرزندی به نام اسماعیل برای ابراهیم به دنیا آورد. گرچه ابراهیم اسماعیل را دوست داشت، سال ها بعد، او از طریق ساره صاحب معجزه ای به نام اسحاق شد. این دو پسر که از دو مادر متفاوت بودند، به زودی مشکلاتی را در خانواده ایجاد کردند.
ساره زمانی که اسماعیل به سن نوجوانی رسیده بود، صاحب اسحاق شد – که در جامعه پدرسالارانه و اسرائیلی آن زمان به عنوان دوران بزرگسالی شناخته می شد.
چند سال بعد، اسماعیل به اسحاق توهین می کند. ساره این موضوع را به دل می گیرد و به ابراهیم می گوید که باید اسماعیل و هاجر را از خانه بیرون کند.
آن ها به بیابان می گریزند و هاجر خود را برای مرگ ناشی از گرمازدگی و گرسنگی آماده می کند. در فصل قبل، زمانی که هاجر هنوز باردار بود، با خدا ملاقات کرد. خدا به او گفت که او را می بیند و رنج هایش را درک می کند. او وعده داد که هاجر پسری به دنیا خواهد آورد که پدر یک ملت بزرگ خواهد شد. همچنین به او گفت که اسماعیلیان مردمی جنگجو با دشمنان زیاد خواهند بود.
حالا که به ماجرای اسماعیل و هاجر در بیابان باز می گردیم، خدا دوباره به اسماعیل وعده می دهد که او را به رهبر ملتی بزرگ تبدیل خواهد کرد. اسماعیل در تیراندازی با کمان مهارت پیدا می کند و هاجر برای او همسری در مصر پیدا می کند (پیدایش، فصل 21). از آنجایی که هاجر از مصر بود، طبیعی است که برای او همسری از سرزمین مادری اش انتخاب کند.
پس از فصل 21 پیدایش، اطلاعات زیادی درباره اسماعیل به دست نمی آوریم. در فصل 25 پیدایش می خوانیم که پس از مرگ ابراهیم، اسماعیل همراه با اسحاق برای به خاک سپردن پدرشان به هم می پیوندند. همچنین می دانیم که اسماعیل تا مدت ها پس از 100 سالگی زندگی کرد و پسران زیادی داشت. همانطور که وعده داده شده بود، قوم او بزرگ و قدرتمند شدند.
نتیجهگیری:
اسماعیلیان به عنوان یکی از گروههای مهم در کتاب مقدس، نقش مهمی در تاریخ و فرهنگ مذهبی و تمدنی منطقه خاورمیانه داشتهاند. زندگی و نقش آنها نشان میدهد که چگونه تعاملات بین این گروه قبیلهای و دیگر اقوام و قبایل منطقه، تأثیرات بزرگی بر جریانات تاریخی و سیاسی داشته است. با دقت به داستان اسماعیلیان، میتوان بهترین درک از مفاهیم و اصول مذهبی و فرهنگی مرتبط با آنها را کسب کرد.