مرور و آموزش های کتاب مقدس

با توجه به کتاب مقدس عیسی مسیح در مورد جهنم چه گفت؟

بیایید نگاهی به برخی از چیزهایی که عیسی مسیح در انجیل متی درباره جهنم گفته است بیندازیم و سعی کنیم به چند سوال که مردم در مورد جهنم و آنچه عیسی مسیح در مورد آن گفته است پرسیده اند پاسخ دهیم.

در انجیل‌های عهد جدید، تقریباً در هر جایی که عیسی مسیح سخن می‌گوید، چه مستقیم و چه غیرمستقیم، به جهنم اشاره می‌کند. این موضوع برای بسیاری از ما دشوار است، زیرا مفهوم جهنم با شخصیت خدا و طبیعت دوست‌دار او به نظر ناسازگار می‌آید.

با این حال، این موضوع به عنوان یک واقعیت واقعی توسط کسی که هرگز دروغ نمی‌گوید، ارائه شده است. در واقع، تنها متّی است که ثبت کرده است که عیسی مسیح در چندین زمان مهم در مورد جهنم صحبت کرده است، از جمله متّی ۵:۲۱-۲۶، ۷:۱۳-۱۴، ۱۳:۲۴-۳۰، ۳۶-۴۳، ۱۳:۴۷-۵۲، ۱۶:۱۳-۲۰، ۱۸:۱-۹، ۲۲:۱-۱۴، ۲۵:۱۴-۳۰ و ۲۵:۳۱-۴۶.

با این موضوع چه باید کرد؟(گفته های عیسی مسیح در مورد جهنم)

به نظر من، بهتر است در مورد آن بحث کنیم. سعی کنیم درک بهتری از آن و دلیل وجودش داشته باشیم، حتی در حالی که اعتراف کنیم که هرگز نمی‌توانیم هدف کامل خدا را در این موضوع بدانیم.

برای این منظور، بیایید به برخی از چیزهایی که عیسی مسیح خود در انجیل متّی در مورد جهنم گفته است، نگاه کنیم و سعی کنیم به چند پرسش که مردم پرسیده‌اند، پاسخ دهیم.

متّی ۵:۲۱-۲۶ به نظر می‌رسد که هر گونه خشم و عصبانیت مرا مستقیماً به “آتش جهنم” می‌فرستد، صرف نظر از اینکه مسیحی هستم یا نه. با این موضوع چه باید کرد؟

متّی ۵:۲۲ عیسی را نقل می‌کند که می‌گوید هر کسی که از دیگری عصبانی شود، گناهی معادل قتل مرتکب شده است و “در خطر آتش جهنم” است.

این به نظر شدید می‌رسد و با سایر گفته‌های عیسی مسیح در مورد بخشش و رحمت، سازگار نیست. در این زمینه، وارن ویرزبی، محقق و معلم کتاب مقدس، این بینش را ارائه کرد:

“خشم مقدس علیه گناه وجود دارد (افسسیان ۴:۲۶)، اما عیسی در مورد خشم ناشایسته علیه مردم صحبت کرد. کلمه‌ای که او در متّی ۵:۲۲ به کار برد، به معنای “خشم پایدار، کینه که در درون پرورش می‌یابد” است.”

الهی‌دانان دیگر معتقدند که عیسی در اینجا به اولین قتل بشریت – کشتن هابیل توسط قابیل، همانطور که در پیدایش ۴ ثبت شده است – اشاره می‌کند.

اعمال جنایتکارانه قابیل صرفاً با خشم حسودانه او نسبت به برادرش همراه نبود – یعنی خشم او صرفاً منجر به عمل قتل نشد.

بلکه، عمل قتل در واقع در گناه قابیل از “کینه که در درون پرورش می‌یابد” آغاز شد. کشتن هابیل خود، بیان نهایی و بیرونی قصد قتل بود که قابیل قبلاً در درون خود، دور از چشم عموم، پرورش داده بود.

ممکن است به همین دلیل است که خشم، اگر کنترل نشود، معادل قتل می‌شود. درست همانطور که دانه یک گل رز تمام DNA یک بوته گل رز بالغ را در خود دارد، ممکن است خشم بذر گناهی باشد که حاوی تمام DNA قتل است.

عیسی مسیح به شنوندگان خود توصیه می‌کند که فوراً با خشم نسبت به دیگران برخورد کنند – بدون تأخیر به دنبال آشتی و بخشش باشند.

در این پیگیری صلح‌آمیز، بذرهای گناهی خشم ریشه کن می‌شوند و در زندگی یک فرد بی‌اثر می‌شوند.

در ابتدا، در تمثیل گندم و علف‌های هرز، و سپس در تمثیل تور ماهیگیری، عیسی مسیح به نظر بیش از حد مشغول مفهوم یک جهنم واقعی و آتشین است. آیا این چیزی است که واقعاً باید نگران آن بود؟ (متّی ۱۳:۲۴-۳۰، ۳۶-۴۳، ۴۷-۵۲).

بیشتر بخوانید : جهنم چیست و آیا خدا جهنم را آفرید؟

عیسی مسیح

آیا جهنم یک مکان واقعی و آتشین است؟

این یکی از سوالاتی است که من از پاسخ دادن به آن خوشم نمی‌آید، زیرا نتیجه‌گیری خودم را دوست ندارم. نمی‌توانم ادعایی برای درک “چرا” خدا در مورد جهنم داشته باشم، و همچنین جزئیات تجربه آن را نمی‌دانم.

سی. اس. لوئیس در مورد جهنم گفت: “هیچ آموزه دیگری را نمی‌توانم از مسیحیت حذف کنم، مگر اینکه این کار در توانم باشد. اما این آموزه حمایت کامل کتاب مقدس و به طور خاص، کلمات خود خداوند ما را دارد.”

ما نمی‌توانیم صرفاً این واقعیت را نادیده بگیریم که عیسی مسیح به طور مکرر در مورد جهنم صحبت کرده است – و به نظر می‌رسید که آن را به عنوان یک مکان واقعی و آتشین می‌دید.

کلمه یونانی که در متّی و عهد جدید برای “جهنم” استفاده می‌شود، “جهنّم” است. این یک اشاره نمادین به یک مکان واقعی بود: درّه هینوم، که در جنوب اورشلیم واقع شده بود.

در زمان پادشاهان باستانی، این دره جایی بود که برخی از اسرائیلی‌ها به طور نفرت‌انگیزی فرزندان خود را به قربانی بت‌ها می‌کشتند.

در روزگار عیسی مسیح، این “جهنّم” اساساً یک محل بزرگ زباله بود که همیشه در حال سوختن بود، جایی که “کرم‌ها هرگز نمی‌میرند و آتش هرگز خاموش نمی‌شود” (مرقس ۹:۴۸).

در اینجا، زباله‌های شهر با اجساد مجرمان محکوم مخلوط می‌شد و می‌سوخت و کاملاً رها می‌شد. این جهنمی است که عیسی مسیح توصیف کرد.

در مورد اینکه آیا آن جهنم “کاملاً یک وجود ذهنی” است یا “یک جهان یا واقعیت”، لوئیس از گمانه‌زنی خودداری کرد، به جز اینکه گفت: “آنقدر واقعی خواهد بود که – مانند – خب، مانند یک تابوت برای مردی که زنده به گور شده است.”

دوست و محقق من، لن وودز، همچنین این بینش هوشیارانه را ارائه می‌دهد که به نظر می‌رسد یک راه مناسب برای پایان دادن به این بخش از تفسیر است:

“جهنم – نه فقط کلمه، بلکه حقیقت وحشتناکی که نشان می‌دهد – باید شب‌های بی‌خوابی برای ما ایجاد کند. توصیفات کتاب مقدس از مکانی با آتش خاموش نشدنی (متّی ۵:۲۲)، تاریکی کامل (متّی ۲۲:۱۳) و عذاب بی‌پایان و بی‌قرار (مکاشفه ۱۴:۱۰-۱۱) فراتر از توصیف وحشتناک هستند. حتی اگر کسی این تصاویر را نمادین یا استعاری بداند، واقعیت جهنم به مراتب بدتر از چیزی است که می‌توانیم درک کنیم، زیرا به این دلیل است: جهنم مقصد منطقی کسانی است که هیچ علاقه‌ای به خدا ندارند.”

آیا “تاریکی بیرونی” و “گریه و دندان قروچه” همیشه به جهنم اشاره می‌کنند، یا تفسیرهای دیگری نیز وجود دارد؟ (متّی ۲۵:۱۴-۳۰).

خوب، بیایید ببینیم…

عبارت یونانی که در NLT به عنوان “تاریکی بیرونی” ترجمه شده است، “skotos to exōteron” است. این عبارت منحصر به انجیل متّی است و سه بار ظاهر می‌شود: متّی ۸:۱۲، ۲۲:۱۳ و ۲۵:۳۰.

در هر مورد، این یک رکورد از صحبت عیسی مسیح است و هر سه آیه به جهنم اشاره دارند. جالب است که هر بار که عیسی می‌گوید “تاریکی بیرونی”، آن را با “گریه و دندان قروچه” نیز جفت می‌کند.

“گریه” به خودی خود آشکارا کاربردها و کاربردهای متعددی در عهد جدید دارد، اما زمانی که با “brygmos tōn odontōn” یونانی، “دندان قروچه” ترکیب می‌شود، این عبارت هفت بار در عهد جدید ظاهر می‌شود، که دوباره همیشه توسط عیسی مسیح گفته می‌شود.

شش مورد از این ظاهرها در متّی است، مانند متّی ۸:۱۲؛ ۱۳:۴۲، ۵۰؛ ۲۲:۱۳؛ ۲۴:۵۱ و ۲۵:۳۰. وقوع نهایی در لوک ۱۳:۲۸ یافت می‌شود.

باز هم، در هر استفاده، “گریه و دندان قروچه” به جهنم ابدی اشاره دارد، که اغلب با توصیف آتش در مکانی با “تاریکی بیرونی” همراه است.

با دیدن ثباتی که این تصویر “گریه و دندان قروچه” با آن استفاده می‌شود، انسان فکر می‌کند.

ما معمولاً فرض می‌کنیم که این یک دیدگاه تمثیلی، حسی/احساسی از جهنم است. اما از آنجایی که مسیح هر بار جهنم را اینگونه توصیف کرد، باید تعجب کنیم که شاید او به ما یک نگاه واقعی به آن مکان وحشتناک و دردناک داده است.

به نظر من، بهتر است هرگز مجبور نشویم آن را بفهمیم.

مقصود از این است که جهنم برای شیطان و شیاطین او آماده شده است؟

اکثر مردم موافق هستند که اشاره عیسی به “آتش جاوید” در متّی ۲۵:۴۱ به همان چیزی اشاره دارد که یوحنّا رسول بعداً در مکاشفه ۲۰:۱۰ به عنوان “دریای آتش” توصیف می‌کند – مقصد نهایی برای شیطان و متحدان او.

با این دیدگاه، فکر می‌کنم پاستور دیوید پلات بهترین را می‌گوید (ایتالیک او): “جهنم جایی نیست که شیطان گناهکاران را عذاب دهد؛ جهنم جایی است که او در کنار گناهکاران عذاب می‌شود.”

آ. لوکین ویلیامز یک محقق عهد جدید بود که در قرن نوزدهم زندگی می‌کرد. او در تفسیر این آیات اشاره می‌کند که میراث پادشاهی مجلل برای صالحان (گوسفندان در این تمثیل) از ابتدای خلقت در برنامه‌های خدا برای ما بوده است (متّی ۲۵:۳۵).

برعکس، “آتش جاوید” یک فکر ثانویه بود که پس از خلقت به طور خاص برای شیطان و شیاطین او ساخته شد. ویلیامز می‌گوید: “به نظر می‌رسد که هیچ مکان مناسبی برای مجازات انسان وجود نداشت؛ هیچ کتاب مرگ متناظر با کتاب زندگی وجود ندارد.”

این برای من تراژیک به نظر می‌رسد؛ این نشان می‌دهد که قصد اولیه خدا از ابتدا، برکت و پاداش فراوان بود. بلای عذاب ابدی چیزی بود که نیازی نبود هرگز وجود داشته باشد، مگر به دلیل مشارکت ما در گناه شیطان. ویلیامز در نهایت نتیجه می‌گیرد:

“چگونه می‌توان این سرنوشت را که به نظر می‌رسد به طرز غیرقابل تصوری وحشتناک است، با رحمت، عشق و عدالت خدا آشتی داد، همیشه یک مانع برای اندیشمندان آزاد بوده است. این در واقع یک راز است که ما نمی‌توانیم آن را درک کنیم و مسیح نیز عمداً آن را توضیح نداده است. ما فقط می‌توانیم سر خود را خم کنیم و بگوییم: “آیا قاضی تمام زمین عادل نخواهد کرد؟” (پیدایش ۱۸: ۲۵).

البته موارد بسیار دیگری نیز برای مطالعه وجود دارد، اما این حداقل یک نقطه شروع است. امیدوارم شما را تشویق کند تا کاوش عمیق خود را در انجیل‌ها انجام دهید تا کشف کنید، فکر کنید و بهتر درک کنید که عیسی در مورد جهنم چه گفته است.

علی وحیدی

The persianchristianway website is a Persian-language online resource dedicated to promoting Christian teachings and providing resources for Persian-speaking Christians. The website is managed by Ali Vahidi and includes a wide range of audio and visual materials on Christian teachings. Ali Vahidi, the director of The Way of Christ website, is a committed Christian who has been active in the Persian-speaking Christian community for over 2 years. The Way of Christ is a valuable resource for Persian-speaking Christians seeking to deepen their faith and connect with other Christians. The website offers a wide range of materials and tools that can help Christians at all stages of their faith journey.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا