دانلود فیلم روز خشم (Day Of Wrath)
فیلم روز خشم (Vredens Dag) فیلمی دانمارکی در ژانر درام به کارگردانی کارل تئودور درایر محصول سال ۱۹۴۳ است. این فیلم که به عنوان یکی از شاهکارهای سینمای جهان شناخته میشود، داستانی عمیق و تأثیرگذار در مورد ایمان، جادوگری، عشق و مرگ را روایت میکند.
فرست محتوا
داستان فیلم روز خشم
داستان فیلم در قرن هفدهم میلادی در دانمارک اتفاق میافتد. مارنه (با بازی آلیس کرینگ) زنی متدین و نیکوکار است که به همراه همسرش میکل (با بازی تورکیلد روس) و پسرشان آنرس (با بازی یورگن رولاند) در روستایی زندگی میکنند.
روزی زنی به نام آنه (با بازی لیزبت مووین) که به جادوگری متهم شده، به خانه مارنه پناه میآورد. میکائیل، کشیش روستا، که مردی متعصب و خشن است، خواهان سوزاندن آنه در آتش است. مارنه که تحت تأثیر معصومیت و مظلومیت آنه قرار گرفته، سعی میکند او را نجات دهد.
اما تلاشهای مارنه بینتیجه میماند و آنه در نهایت توسط اهالی روستا به دار آویخته میشود. مرگ آنه، ایمان مارنه را به شدت متزلزل میکند و او دچار تردیدهای عمیقی در مورد خدا و عدالت الهی میشود.
شخصیتهای کلیدی فیلم روز خشم
در کنار مارنه و میکائیل، شخصیتهای دیگری نیز در داستان حضور دارند که هر یک نقشی در برجستهتر کردن بحران روحی مارنه ایفا میکنند:
آنه: زنی که به جادوگری متهم شده و قربانی تعصب و خشونت میشود.
آنرس: پسر مارنه و میکائیل که شاهد اتفاقات و بحران روحی مادرش است.
خانم گریس: زنی ثروتمند و متنفذ که از میکائیل حمایت میکند.
خدمتکار: زنی که به مارنه و آنه نزدیک است و از آنها حمایت میکند.
مناقشات فلسفی فیلم روز خشم
روز خشم به واسطه دیالوگهای عمیق و تأملبرانگیز خود، به بررسی مفاهیمی مانند ایمان، جادوگری، گناه، رستگاری، عدالت و نقش مذهب در جامعه میپردازد.
«روز خشم» دومین فیلم از این لیست از ساختههای کارل تئودور درایر، غول سینمای دانمارک، است. اگرچه میتوان به راحتی فیلم «اردت» (Ordet) او را نیز به این فهرست اضافه کرد. نام درایر در میان اسطورههای تاریخ سینما میدرخشد. اگر تصور میکنید سینمای اسکاندیناوی فقط با بزرگی مانند اینگمار برگمان سوئدی شناخته میشود، حتماً باید به تماشای فیلمی از کارل تئودور درایر بنشینید. درایر پیش از برگمان و در دوران سینمای صامت فعالیت میکرد.
پیشگام نوآوری در سینما
درایر از پیشگامان استفاده از تجربیات سینماگران در سراسر جهان و در هم آمیختن شیوههای مختلف فیلمسازی بود. او نقشی کلیدی در پیشرفت دستور زبان سینما ایفا کرد.
دغدغههای همیشگی درایر
از همان فیلمهای اولیه درایر میتوان دغدغههای همیشگی او را مشاهده کرد که در آثار مختلفش نمود پیدا میکنند. مضامینی مانند تردید در ایمان، پایمردی بر ارزشها، امتحانهای الهی، خودشناسی و هویتیابی، با ظرافت در تک تک فیلمهایش به تصویر کشیده میشوند.
روز خشم: تقابل ایمان و تاریکی
در فیلم «روز خشم» تمام این مضامین در کنار مفاهیمی مانند بیگناهی و معصومیت قرار میگیرند و یادآور فیلم «مصائب ژان دارک» میشوند. از سوی دیگر، گویی رگههایی از سینمای ترسناک گوتیک نیز در این فیلم به چشم میآید. درایر پیش از این در دهه ۱۹۳۰ با فیلم «خونآشام» (Vampyr) یکی از بهترین آثار این ژانر را به دنیا عرضه کرده بود. تجربیات او در این ژانر به کارش میآید تا در فیلمهای دیگرش نیز از امکانات این سینما استفاده کند.
فضای اکسپرسیونیستی و بازیهای اغراقآمیز
تصویربرداری سیاه و سفید فیلم و بازی با نورپردازی پرکنتراست، فضایی اکسپرسیونیستی را خلق میکند که یادآور سینمای آلمان در دوران اوج این سبک است. درایر در خلق چنین تصاویری استاد مسلم است. بازیها نیز در راستای فرم اثر با کمی اغراق همراه هستند تا مضامین فیلم به درستی به مخاطب منتقل شوند.
امید در دل تاریکی
درایر در به تصویر کشیدن پلیدیها بیرحم است، اما در عین حال قدر روشنایی و امید را نیز میداند و آن را با ظرافت و شعف انسانی به نمایش میگذارد.
فیلمی برای مخاطبان خاص
«روز خشم» در دوران اشغال دانمارک توسط آلمان نازی ساخته شد و رگههایی از این موضوع در داستان فیلم قابل مشاهده است. درایر سالها پیش تمام مضامین این فیلم را در «مصائب ژان دارک» به نمایش گذاشته بود، اما این بار در مواجهه با خطری که مردم کشورش را تهدید میکند، امید کمتری به روشنایی میبیند و تمام آن چه که بر پرده میافتد، سو سو زدن چراغی است که تلاش میکند خاموش نشود.
دانلود فیلم روز خشم با کیفیت بالا