آموزش ها و تعالیمدانش و آموزشمقالات

رستاخیز و حضور مسیح زنده

Resurrection and presence of the living Christ

رستاخیز و حضور مسیح زنده

رستاخیز و حضور مسیح زنده : تجربه کلیسا از مسیح به آنچه در سه سال خدمت او بر روی زمین واقع شد ، محدود نمی شود . در تمام عهد جدید کاملا مشهود است که رستاخیز عیسی از مردگان نقشی بسیار مهم در شکل گیری اعتقاد به الوهیت او داشته است . البته رستاخیز از مردگان فی نفسه دلیلی بر الوهیت نیست . مسیحیان بر این اعتقادند که در روز قیامت ، همه مؤمنان راستین خدا نیز از مردگان برخواهند خاست و از بدن جلال یافته ای مانند بدن مسیح برخوردار خواهند شد . و این البته به معنای الوهیت آنها نخواهد بود . ولی رستاخیز عیسی به دو لحاظ با اعتقاد به الوهیت او رابطه نزدیک دارد . نخست اینکه خود واقعه رستاخیز بر ادعاهای عیسی و تعالیم او مهر تأیید زد . با توجه به اینکه رهبران یهود ، ادعاهای عیسی را کفرآمیز شمردند و او را به عنوان گمراه کننده مردم بر صلیب کردند ، اگر او از مردگان برنمی خاست همه ادعاها و تعالیم او زیر سؤال می رفت . بنابراین رستاخیز بود که حقانیت عیسی را ثابت کرد و این گونه به طور غیر مستقیم بر الوهیت او نیز مهر تأیید زد. دوم اینکه رستاخیز به لحاظ تجربیات نوینی که در پی داشت ، حائز کمال اهمیت است . از تمام عهد جدید آشکار است که مسیحیان اولیه حضور و فعالیت مسیح را پس از زنده شدن او از مردگان و صعودش به آسمان به صورتهای مختلف تجربه می کردند . خصوصیاتی که این تجربیات از آن برخوردار بود ، آنها را در ردیف تجارب دیگری قرار می داد که یهودیان طی تاریخ خود از حضور و عمل خود خدا توسط روح القدس داشتند . تنها تفاوت این بود که در این تجربیات جدید ، مسیح نیز در موازات خدا در کانون تجربه آنها قرار داشت . به دیگر سخن ، تجربیات نوین نشان می داد که مسیح زنده شده از مردگان از خصوصیاتی برخوردار است که تنها با خصوصیات و اعمال خود خدا قیاس پذیر است.

مسیح زنده

رستاخیز و حضور مسیح زنده

اگر در عهد عتیق خدا بود که در تجربیات نبوتی ، از طریق روح القدس با قوم خود سخن می گفت ، در تجارب جدید کلیسا پس از رستاخیز ، علاوه بر خدا ، مسیح زنده نیز از طریق روح با کلیسا و مؤمنان سخن می گوید . برای مثال ، در آغاز کتاب مکاشفه می بینیم که چون یوحنا در روح » می شود ( مکاشفه ۱۰ : ۱ ) ، مسیح را ملاقات می کند که به طرزی پرجلال و با سیمایی یادآور تنوفانی های عهد عتیق ، بر او ظاهر می شود و پیامهایی برای هفت کلیسای آسیا به او می دهد ، ولی پس از هر پیام ، این جمله تکرار می شود که هر که گوش دارد بشنود که روح به کلیساها چه می گوید » ( ۷۰۲ ، ۱۱ ، ۱۷ ، ۲۹ ، ۶ : ۳ ، ۲۲،۱۳ ) . بنابراین ، در اینجا به جای خدا ، مسیح زنده است که از طریق روح القدس با کلیسا سخن می گوید پیام مسیح و سخن روح یکی است.

نیز اگر در عهد عتیق ، قدرت معجزه گر خدا بود که از طریق روح القدس بر حیات قوم اثر می گذاشت ، در تجربیات جدید کلیسا ، مسیح زنده نیز در موازات خدا از طریق روح ، آیات و معجزات به عمل می آورد . این آگاهی از حضور و عمل مسیح به واسطه روح در آنچه پولس در رومیان ۱۸:۱۵ و ۱۹ می گوید ، به خوبی نمایان است . اینجا پولس به مسیحیان شهر رم می نویسد که به خود اجازه نمی دهد از چیزی با آنها سخن بگوید جز آنچه مسیح از طریق سخنان و کارهای او به انجام رسانیده است . سپس در توضیح چگونگی حضور و کار مسیح می نویسد که مسیح این کار را به نیروی آیات و معجزات ، یعنی به نیروی روح خدا انجام داده است مسیح زنده به نیروی روح در پولس سخن می گفت و معجزه می کرد . در دیانت یهود ، چنین چیزی تنها از خدا انتظار می رفت . تنها خدا بود که از طریق روحش در این جهان و در میان قوم خود عمل می کرد . روح القدس حامل حضور و عمل خود خدا و بازوی اجرایی او بود . ولی می بینیم که در تجربه پولس ، روح خدا حامل حضور و عمل مسیح است . مسیح در جای خدا قرار گرفته است .

همچنین اگر در عهد عتیق ، روح القدس فکر خدا و حکمت او را بر قوم آشکار می کرد ، در تجربیات جدید کلیسا ، مؤمنان از فکر مسیح و حکمت جسم گرفته در او ، از طریق روح برخوردار می شوند . برای مثال ، پولس در نامه خود به ایمانداران شهر قرنتس ، پس از اینکه مسیح را حکمت خدا می شمارد ( اول قرنتیان ۲۴ : ۱ و ۳۰ ) ، توضیح می دهد که چگونه خدا این حکمت را توسط روح خود بر مؤمنان آشکار کرده است ، چرا که روح همه چیز ، حتی اعماق خدا را نیز می کاود . زیرا … فقط روح خداست که از افکار خدا آگاه است » ( ۱۱ : ۲ ) . آنگاه در آخر باب ، اشعیا ۱۳:۴۰ را نقل می کند : « کیست که از افکار خداوند آگاه باشد تا بتواند او را تعلیم دهد ؟ سپس در کمال شگفتی سخن خود را با این جمله به پایان می برد که : « ولی ما فکر مسیح را داریم » ( ۱۶۰۲ ) . به عبارت دیگر ، فکر مسیح در اینجا بدون هیچ توضیحی در جای فکر خدا قرار داده شده است . چنانکه در تجربه قوم یهود تا زمان مسیح روح القدس فکر خود خدا و حکمت او را بر مؤمنان آشکار می کرد ، پس از قیام مسیح ، همان روح ، فکر مسیح را نیز بر مؤمنان آشکار میکند.

و بالاخره اگر در عهد عتیق این وعده وجود داشت که خدا به واسطه روح القدس قلبی تازه به قوم خود خواهد بخشید و بر آن شریعت خود را حک خواهد کرد ، در تجربیات نوین کلیسا ، مسیح است که با مرکب روح اراده خدا را بر لوح گوشتین دلهای مؤمنان حک می کند ( دوم قرنتیان ۲ : ۳-۳ ) . بدین ترتیب ، می بینیم که در عهد تازه خدا با قومش ، مسیح به معادل یهوه در کوه سینا بدل می شود که با انگشت ، خود ده فرمان را بر الواح سنگی حک کرد .

به طور خلاصه ، کلیسا از طریق این تجربیات نوین ، مسیح را همچون کسی تجربه می کرد که حضور و عمل نیرومندش همه زوایای زندگی مؤمنان را تحت تأثیر و نفوذ خود قرار داده بود . مسیح از طریق روح نبوت با کلیسا سخن می گفت ، از طریق روح قوت توسط خادمانش عمل می کرد ، از طریق روح حکمت بدانها فهم و درک در شناخت حقایق روحانی می بخشید ، و از طریق روح قدوسیت اراده خدا را بر قلبهای آنها حک می کرد . به دیگر سخن ، روح القدس در تجربه کلیسا دیگر نه فقط روح خدا ، بلکه روح مسیح بود . مسیح از طریق روح خود در قلب یکایک مؤمنان و نیز در جماعتهای آنها حضور فعال داشت ( م . ک . متی ۲۰:۱۸ ؛ ۲۰:۲۸ ) ، حضور و فعالیتی که در تجربه دینی آنها تنها با یک حضور ، یعنی حضور مطلق خود خدا قیاس پذیر بود .

این عیسی براستی کیست ؟ این کیست که از چنان رابطه نزدیکی با خدا بر خوردار است که او را ” بابا ” صدا می زند و کلامش دارای چنان اقتداری است که تنها با کلام خود خدا قیاس پذیر است ؟ این کیست که گناهان مردم را با اقتدار شخصی خود می آمرزد و به فرمان او دریاها آرام می شوند و مردگان زنده می گردند ؟ این کیست که در پاکی و قدوسیت نظیر ندارد و در رابطه اش با قوم خدا هم شبان نیکو و هم داماد است ؟ این کیست که هم بزرگتر از معبد است و هم خداوند شبات ؟ و بالاخره این کیست که در عین حال که بر دست راست خدا نشسته ، هر جا دو یا سه تن به نام او جمع شوند در میانشان حضور می یابد ، با آنها سخن می گوید ، از طریق آنها معجزه می کند ، به آنها حکمت می بخشد ، و آنها را تقدیس می کند ؟ پاسخ شاگردان مسیح و مسیحیان نخستین این بود که او کسی نمی تواند باشد جز خدا ، یا کسی که از ذات خود خداست . این پاسخ آنها در برخی قسمتهای عهد جدید به روشنی و صراحت بیان شده است .

امروز در مقاله رستاخیز و حضور مسیح زنده به بررسی مطالب مفیدی در خصوص کتاب مقدس و راه و روش عیسی پرداختیم. در صورت تمایل می توانید سایر مقالات علی وحیدی در خصوص مسیحیت را از طریق این لینک مشاهده نمایید

علی وحیدی

وب سایت راه مسیح، یک منبع آنلاین فارسی زبان است که به ترویج تعالیم مسیحیت و ارائه منابع برای مسیحیان فارسی زبان اختصاص دارد. این وب سایت توسط علی وحیدی مدیریت می شود و شامل طیف گسترده ای از مطالب صوتی و تصویری در آموزه های مسیحیت می باشد. علی وحیدی، مدیر وب سایت راه مسیح، یک مسیحی متعهد است که بیش از 2 سال در جامعه مسیحی فارسی زبان در حال فعالیت می باشد . راه مسیح یک منبع ارزشمند برای مسیحیان فارسی زبان است که به دنبال تعمیق ایمان خود و ارتباط با سایر مسیحیان هستند. این وب سایت طیف گسترده ای از مطالب و ابزارها را ارائه می دهد که می تواند به مسیحیان در تمام مراحل زندگی ایمانی آنها کمک کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا