عید عروج مریم مقدس یا Assumption of Mary چیست؟
What Is the Assumption of Mary?
عید عروج مریم مقدس یا Assumption of Mary چیست؟ در سال ۱۹۵۰، پاپ پیوس دوازدهم اعلام کرد که بر اساس وحی الهی، “مادر مقدس عیسی مسیح، مریم همیشه باکره، بعد از گذراندن دوره زندگی زمینی خود، با بدن و روح به جلال آسمانی عروج کرد” (پیوس دوازدهم، Munificentissimus Deus (خدای بخشنده) ۴۴).
کلمه “فرض” از فعل لاتین “assumere” گرفته شده است که به معنای “به خود گرفتن” است. دکترین فرض مریم مقدس بیان میدارد که عیسی مسیح، مادر خود را در پایان زندگیاش به نزد خود در بهشت برد، درست همانطور که حنوک و الیاس در پایان عمرشان با بدن و روح به آسمان برده شدند (پیدایش ۵: ۲۴؛ پادشاهان دوم ۲: ۱۱).
کلیسای کاتولیک در بحث در مورد فرض مریم مقدس، تعلیم میدهد که بدن مریم بلافاصله پس از پایان زندگی زمینی او تجلیل یافت. بنابراین، برخلاف سایر انسانهای فانی که باید تا پایان جهان برای رستاخیز جسمی خود منتظر بمانند، مریم به عنوان مادر عیسی، این هدیه الهی را دریافت کرد که پس از مرگ با بدن و روح به بهشت برود.
مهم است که توجه داشته باشیم که فرض مریم مقدس با عروج عیسی مسیح متفاوت است. عیسی مسیح با قدرت خود به آسمان صعود کرد. در مقابل، اعتقاد بر این است که مریم توسط خدا به آسمان برده شده است.
فرست محتوا
- 1 ریشههای اعتقاد به فرض مریم مقدس
- 2 کتاب مقدس و فرض مریم مقدس
- 3 کتاب مقدس و فرض مریم مقدس
- 4 امروز در مقاله عید عروج مریم مقدس یا Assumption of Mary چیست؟ به بررسی مطالب مفیدی در خصوص کتاب مقدس و راه و روش عیسی پرداختیم. در صورت تمایل می توانید سایر مقالات علی وحیدی در خصوص مسیحیت را از طریق این لینک مشاهده نمایید
ریشههای اعتقاد به فرض مریم مقدس
اگرچه کتاب مقدس به طور آشکار به عید فرض مریم مقدس (که در کلیساهای شرقی با نام “خواب ابدی مریم” شناخته میشود) اشاره نمیکند، اما روحانیون و مردم عادی کاتولیک از همان قرون اولیه مسیحیت به این اعتقاد داشتهاند. پاپ ژان پل دوم اشاره کرد که قدیمیترین اشارهها به فرض مریم مقدس به قرنهای دوم و سوم برمیگردد و سنت طولانیای از نگارگری مذهبی وجود دارد که نشان میدهد مریم با بدن خود وارد بهشت میشود.
یکی دیگر از منابع قدیمی مربوط به فرض مریم مقدس در نوشتههای قرن هشتم میلادی توسط سنت جان دمشقی یافت میشود. در آنجا، سنت جان نقل میکند که امپراتور روم، مارکیان، درخواست تصاحب بدن مریم را کرده بود. سنت جُوِناَل، که در آن زمان اسقف اورشلیم بود، پاسخ داد که «مریم در حضور همه رسولان درگذشت، اما آرامگاه او، هنگامی که به درخواست سنت توماس باز شد، خالی یافت شد؛ از این رو، رسولان نتیجه گرفتند که بدن او به آسمان برده شده است.»
فرض مریم مقدس تا قرنها یک باور گسترده باقی ماند تا اینکه در سال ۱۹۵۰ توسط پاپ پیوس دوازدهم به طور رسمی به بخشی از تعالیم کلیسای کاتولیک تبدیل شد.
کتاب مقدس و فرض مریم مقدس
اگرچه کتاب مقدس به طور خاص به عید فرض مریم مقدس اشاره نمی کند، کلیسای کاتولیک تعلیم می دهد که کتاب مقدس پایه و اساسی را برای اعتقاد به فرض مریم مقدس که قرن هاست وجود داشته است، فراهم می کند.
انجیل یوحنا در باب ۲۱ آیه ۲۵ می گوید: «عیسی کارهای بسیار دیگری نیز انجام داد، که اگر بخواهند همه آنها را به تفصیل بنویسند، گمان میکنم حتی تمام دنیا هم گنجایش کتابهایی را که نوشته میشد، نداشت.» بر اساس این آیه، کلیسای کاتولیک استدلال می کند که هرچند کتاب مقدس به مرگ یا فرض مریم اشاره نمی کند، اما نشان می دهد که ممکن است رویدادهای مهم دیگری رخ داده باشند که در کتاب مقدس ثبت نشده اند.
کلیسای کاتولیک بر این باور است که تأکید کتاب مقدس بر اتحاد کامل مریم با سرنوشت عیسی به عنوان منجی، دلیلی بر فرض مریم مقدس است. این اتحاد کامل را می توان از تولد عیسی تا بعد از مرگ او مشاهده کرد، که در موارد زیر مشهود است:
حاملگی معجزه آمیز مریم از عیسی
درخواست مریم از عیسی در اولین معجزه او در قانا
حضور مریم هنگام مصلوب شدن پسرش
بودن مریم در عید پنطیکاست بعد از مرگ عیسی
بنابراین، کلیسای کاتولیک استدلال می کند که اتحاد مریم با عیسی نیازمند ادامه ای پس از مرگ است، به این معنی که همانطور که عیسی با بدن و روح خود وارد بهشت شد، مادر او نیز چنین شد.
کلیسای کاتولیک برای اثبات بیشتر فرض مریم مقدس به چندین بخش از کتاب مقدس اشاره می کند، از جمله هفت مورد زیر:
۱. وعده ای که در پیدایش ۳: ۱۵ و ۱ قرنتیان ۱۵ داده شده است که نسل حوا، شیطان (یا مرگ) را در هم خواهد شکست. عیسی به عنوان آدم جدید، قیام کرد و به عنوان نشانه های نهایی این پیروزی پیشگویی شده بر مرگ به آسمان صعود کرد. به همین ترتیب، مریم، به عنوان حوای جدید که این دشمنی را با شیطان داشت، برای تحقق این پیشگویی که «مرگ در پیروزی بلعیده شده است» با بدن و روح به آسمان برده شد.
۲. دستورالعمل خروج برای ساختن صندوق عهد از چوب سَنَط (درختی مقاوم در برابر پوسیدگی) و قرار دادن آن در معبد (خروج ۲۵: ۱۰؛ ۱ پادشاهان ۶: ۱۹). از آنجا که مزد گناه مرگ است (رومیان ۶: ۲۳) و کاتولیک ها بر این باورند که مریم از گناه اولیه مبرا بوده است، صندوق جدید که مریم است از فساد مرگ معاف بوده است. همچنین، همانطور که صندوق عهد عهد عتیق در خانه خدا روی زمین نگهداری می شد، صندوق عهد عهد جدید در مریم به طور کامل – با بدن و روح – به خانه خدا در آسمان برده شد.
۳. فهرست شدن محتویات صندوق عهد به عنوان: مان (نان آسمانی)، عصای هارون (نماد کاهنی اعظم اسرائیل) و لوحه های حاوی ده فرمان (کلام خدا) (عبرانیان ۹: ۴). بر این اساس، مریم صندوق جدیدی است که عیسی، نان واقعی آسمانی، کاهن اعظم عهد جدید و کلمه مجسم خدا را حمل می کرد.
کتاب مقدس و فرض مریم مقدس
۴. مزامیر ۱۳۲: ۸ که می گوید: «برخیز، ای خداوند، و به محل آرامش خود بیا، تو و صندوق قدرتت.» از آنجایی که کلیسا مریم را صندوق عهد جدید می داند، معتقد است که او به همان شیوه عیسی، با بدن و روح به بهشت برده شده است.
۵. توصیف مزامیر ۴۵: ۹ از یک ملکه یا «عروس سلطنتی» که در سمت راست پادشاه نشسته است.
۶. فصل ۱۲ کتاب مکاشفه یوحنا، که کلیسای کاتولیک معتقد است به مریم به عنوان زنی اشاره دارد که با خورشید پوشیده شده، ماه زیر پایش است و تاجی بر سر دارد.
۷. اعتقاد جهانی مسیحیان مبنی بر اینکه همه ما روزی در شکلی باشکوه رستاخیز خواهیم یافت، «به اتفاق… به استقبال خداوند در فضا ربوده خواهیم شد» و برای بودن با خداوند برای همیشه بی عیب و نقص خواهیم شد (۱ تسالونیکیان ۴: ۱۷؛ مکاشفه یوحنا ۲۱: ۲۷). از آنجایی که مریم اولین فردی بود که به بشارت نیک عیسی «بله» گفت (لوقا ۱: ۳۸) و حتی پس از مرگ و رستاخیز او، به مسیح وفادار ماند، او به عنوان الگویی کامل برای مسیحیان دیده می شود. کاتولیک ها بر این باورند که مریم به عنوان این نمونه ایده آل از شاگردی، زودتر از موعد، برکت وعده داده شده رستاخیز جسمانی را دریافت کرد که روزی به همه مسیحیان داده خواهد شد.