مرور و آموزش های کتاب مقدسآموزش ها و تعالیم

چرا عیسی سه بار از پطرس پرسید: “پطرس، آیا مرا دوست داری؟”

Why Did Jesus Ask "Peter, Do You Love Me?" Three Times?

چرا عیسی سه بار از پطرس پرسید: «آیا مرا دوست داری؟»
همانطور که در انجیل یوحنا، فصل ۲۱، آیه‌های ۱۵ تا ۱۷ آمده است، عیسی سه بار از پطرس پرسید: «آیا مرا دوست داری؟».

این اتفاق در حالی رخ داد که در زمان محاکمه‌ی عیسی، پطرس با نگرانی در حیاط کاهن اعظم منتظر بود (یوحنا ۱۸: ۱۵-۱۶). با وجود رفتارهای ناگهانی و ادعاهای وفاداری استوار پطرس، او سه بار خداوند عیسی را انکار کرد (یوحنا ۱۸: ۱۷-۱۸، ۲۵-۲۷).

او از ترس اینکه به عنوان یکی از شاگردان عیسی شناخته شود، با شدت و تکرار انکار کرد که مسیح را می‌شناسد (متی ۲۶: ۷۴). تنها پس از اینکه خروس برای بار دوم در سپیده دم قوق زد، پطرس فهمید که چه کار کرده است.

مسیح قبلاً درباره‌ی انکار به او هشدار داده بود: «مسیح در جواب او گفت: ‘به راستی به تو می‌گویم که امشب، پیش از آنکه خروس بانگ دهد، سه بار مرا انکار می‌کنی’» (متی ۲۶: ۳۴).

پس از به یاد آوردن سخنان عیسی، پطرس دچار عذاب وجدان شدید شد و اشک‌ریزان فرو ریخت (مرقس ۱۴: ۷۲). او خداوند خود، همان کسی را که ادعا می‌کرد برایش می‌میرد، انکار کرده بود (متی ۲۶: ۳۵).

بازگرداندن مقام پطرس توسط عیسی

بعد از اینکه آن‌ها غذا خوردن را تمام کردند، عیسی سه بار از پطرس پرسش‌هایی با عبارت «پطرس، آیا مرا دوست داری؟» پرسید. هر سوال در مورد این بود که آیا پطرس عیسی را دوست دارد و در کنار آتش مطرح شد (یوحنا ۲۱: ۹). این همان موقعیتی است که پطرس مسیح را انکار کرده بود: در کنار یک آتش سوزان (مرقس ۱۵: ۵۴؛ یوحنا ۱۸: ۱۸).

اگرچه ممکن است پرسش‌های عیسی تکراری به نظر برسند، اما این واقعیت که مسیح سه بار پرسید، بسیار با اهمیت است. همانطور که پطرس سه بار عیسی را انکار کرد، خداوند نیز سه بار از او پرسید که آیا او را دوست دارد. این بخشی از بازگرداندن مقام و مأموریت یافتن از سوی مسیح برای پطرس بود.

عیسی به جای اینکه او را با نام «پطرس» خطاب کند، او را با نام «شمعون پسر یوحنا» صدا زد، درست همانطور که او را در زمان فراخواندن اولیه‌اش صدا کرده بود (یوحنا ۱: ۴۲). این نشان می‌دهد که عیسی در حال بازگرداندن مقام «شمعون» به عنوان رسول «پطرس» بود.

اولین باری که عیسی سؤال خود را مطرح کرد، پرسید: «آیا مرا بیشتر از اینها دوست داری؟» (یوحنا ۲۱: ۱۵).

احتمالاً منظور عیسی از «اینها» که پطرس آن‌ها را دوست داشت، زندگی آشنای او از جمله ماهیگیری است. عیسی از پطرس می‌پرسد که آیا او را بیشتر از شیوه‌ی قدیمی زندگی‌اش دوست دارد.

دو بار بعدی، عیسی سؤال خود را تکرار می‌کند: «پطرس، آیا مرا دوست داری؟» (یوحنا ۲۱: ۱۶-۱۷). پطرس پاسخ می‌دهد «بله» و به دانای کل بودن عیسی متوسل می‌شود، زیرا مسیح قبلاً عمیق‌ترین احساسات او را می‌دانست (یوحنا ۲۱: ۱۶-۱۷).

جالب اینجاست که عیسی در دو سوال اول از کلمه‌ی یونانی «آگاپه» به معنای عالی‌ترین شکل عشق و سپس در سوال آخر از «فیلیو» به معنای عشق بین دوستان (استرانگ یونانی: ۲۵ و ۵۳۶۸) استفاده کرد.

برخی از مفسران در مورد اینکه آیا این انتخاب کلمات در یونانی با توجه به استفاده‌ی مداوم پطرس از «فیلیو» برای بیان عشق به عیسی، مهم است یا خیر، بحث کرده‌اند. این که آیا عیسی در سطح درک او از عشق با پطرس ملاقات می‌کرد یا نه، تمرکز بر روی بازگرداندن مقام پطرس بود.

پطرس عشق خود را به مسیح تأیید می‌کند، اما از اینکه مسیح سه بار از او سؤال می‌کند، آزرده می‌شود (یوحنا ۲۱: ۱۷). با این حال، این کار ضروری بود، زیرا او سه بار خداوند را انکار کرده بود.

با هر تأیید عشق، عیسی به پطرس می‌گوید: «بره‌های مرا خوراک بده»، «از گوسفندان من مراقبت کن» و «گوسفندان مرا خوراک بده» (یوحنا ۲۱: ۱۵-۱۷).

عیسی به جای بازگشت به زندگی ماهیگیری، به پطرس یادآوری می‌کرد که او یک «صیاد انسان» (متی ۴: ۱۹) است و وظیفه چوپانی کردن گله‌ی خود را بر عهده خواهد داشت: کلیسا. بدین ترتیب، آن شاگرد ترسو که انکار می‌کرد خداوند را می‌شناسد، به عنوان رهبر چوپانی برای کلیسای آینده، دوباره به جایگاه خود بازگردانده شد. بعداً، در رساله‌ی خود به کلیساها، پطرس وظیفه‌ی را با وظیفه‌ی چوپانی کردن، همانطور که عیسی، چوپان خوب، به او آموخته بود، مقایسه کرد (اول پطرس ۵: ۱-۴).

عیسی

فیض و بخشش شگفت‌انگیز

اختلاف نظر دشوار است، به خصوص زمانی که عزیزان درگیر باشند. کلمات آزاردهنده ممکن است بدون فکر یا عمداً برای آزردن دیگران گفته شوند. اما با این حال، وقتی همه‌ی حرف‌ها زده شد و همه‌ی کارها انجام شد، احساس گناه به وجود می‌آید و انسان‌ها به دنبال بخشش و آشتی می‌گردند.

توصیه‌شده:

هفت بخش برای زوج‌های متاهلی که در حال دست و پنجه نرم کردن هستند

متأسفانه، عشق دمدمی و سطحی که در این دنیای فانی بسیار رایج است، می‌تواند منجر به تلخ‌کامی و عدم بخشش شود. دلتنگی در قلب انسان‌ها برای عشقی است که اشتباهات را تحمل می‌کند و با میل و رغبت می‌بخشد. تنها خدا چنین عشقی را فراهم می‌کند: عشقی فداکارانه و بی‌پایان.

پطرس چنین عشقی را پس از رستاخیز مسیح تجربه کرد. با وجود تمام شکست‌ها و گناهان پطرس و سؤال سه باره‌ی «آیا مرا دوست داری؟»، عیسی همچنان او را دوست داشت و او را بخشید.

دلیل اینکه عیسی از پطرس پرسید که آیا او را دوست دارد، نه تنها برای بازگرداندن مقام این شاگرد، بلکه برای تأیید عشقی بود که تنها او می‌توانست بدهد. این رویداد پس از رستاخیز، حقیقت شگفت‌انگیزی را آشکار می‌کند که خدا فرزندان خود را با وجود اشتباهات گذشته دوست دارد و می‌بخشد.

مؤمنان امروزی نیز مانند پطرس، در صورت توبه می‌توانند از خداوند بخشش دریافت کنند، حتی زمانی که شکست می‌خورند و گناه می‌کنند (اول یوحنا ۱: ۹). برخلاف انسان‌ها، عشق خدا بی‌قید و شرط است.

این فیض و عشق شگفت‌انگیز باعث شد تا پولس رسول دعا کند: «دعا می‌کنم که شما، ریشه‌دار و مستقر در عشق، قدرت داشته باشید تا به همراه همه‌ی قدیسان خداوند، درک کنید که عرض و طول و ارتفاع و عمق عشق مسیح چقدر است» (افسسیان ۳: ۱۷-۱۸).

عشق خدا به این بستگی ندارد که فرزندانش چه کاری ممکن است انجام دهند یا ندهند، بلکه به کاری که مسیح قبلاً انجام داده است، بستگی دارد.

خداوند نه تنها مهربان و بخشنده است، بلکه استوار نیز هست. همانطور که پولس در دومین نامه‌ی خود به تیموتی بیان می‌کند: «اگر ما بی‌وفا باشیم، او باوفا می‌ماند، زیرا نمی‌تواند خود را انکار کند» (دوم تیموتی ۲: ۱۳).

پطرس چنین استواری را از خداوند تجربه کرد، زمانی که با وجود شکستش، با مهربانی بخشیده شد.

اشتباه کردن و شکست خوردن به دلیل جنگ بین طبیعت گناه آلود و روح القدس اجتناب‌ناپذیر است (غلاطیان ۵: ۱۷). با این حال، این به این معنا نیست که خداوند خودش را رها می‌کند.

از آنجا که پطرس در مورد آینده بسیار نامطمئن بود، به همان چیزی که در زندگی برایش آشنا بود، بازگشت. این ماهیگیر سابق به همان کاری که می‌دانست و برایش عادی بود بازگشت: ماهیگیری. پطرس و شش شاگرد دیگر تمام شب را در دریای جلیل ماهیگیری کردند بدون اینکه چیزی صید کنند (یوحنا ۲۱: ۲-۳).

تنها زمانی که عیسی به شاگردان گفت تورهای خود را بیندازند، آن‌ها توانستند صید زیادی از ماهی به دست آورند (یوحنا ۲۱: ۶). سرانجام، در آن لحظه، شاگردان متوجه شدند که آن مرد عیسی، خداوند رستاخیز شده است و برای صرف صبحانه با او به ساحل رفتند (یوحنا ۲۱: ۷-۱۴).

همانطور که عیسی به طور ملایم اما به اندازه کافی از پطرس پرسید: «پطرس، آیا مرا دوست داری؟» و با اشتباهات پطرس برخورد کرد، او امروز نیز همین کار را با پیروانش انجام خواهد داد.

امروز در مقاله چرا عیسی سه بار از پطرس پرسید: “پطرس، آیا مرا دوست داری؟” به بررسی مطالب مفیدی در خصوص کتاب مقدس و راه و روش عیسی پرداختیم. در صورت تمایل می توانید سایر مقالات علی وحیدی در خصوص مسیحیت را از طریق این لینک مشاهده نمایید

علی وحیدی

وب سایت راه مسیح، یک منبع آنلاین فارسی زبان است که به ترویج تعالیم مسیحیت و ارائه منابع برای مسیحیان فارسی زبان اختصاص دارد. این وب سایت توسط علی وحیدی مدیریت می شود و شامل طیف گسترده ای از مطالب صوتی و تصویری در آموزه های مسیحیت می باشد. علی وحیدی، مدیر وب سایت راه مسیح، یک مسیحی متعهد است که بیش از 2 سال در جامعه مسیحی فارسی زبان در حال فعالیت می باشد . راه مسیح یک منبع ارزشمند برای مسیحیان فارسی زبان است که به دنبال تعمیق ایمان خود و ارتباط با سایر مسیحیان هستند. این وب سایت طیف گسترده ای از مطالب و ابزارها را ارائه می دهد که می تواند به مسیحیان در تمام مراحل زندگی ایمانی آنها کمک کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا