آموزش ها و تعالیمدانش و آموزش

راه مشارکت و دوستی

The way of partnership and friendship

راه مشارکت و دوستی

وقتی انسان در گناه افتاد و به ناحق خود را به جای خدا ، مرکز و محور زندگی خود قرار داد ، نتیجه این شد که نه فقط از دوستی و مشارکت با خدا دور افتاد ، بلکه رابطه مهر آمیز او با همنوعانش نیز از هم گسست . شرح اولین مشاجره انسان با خدا ، در باب سوم کتاب پیدایش ذکر شده و درست بعد از آن ، یعنی در باب چهارم ، شرح نزاع با همنوعان و کشته شدن هابیل به دست قائن را می خوانیم . سقوط یعنی « هر یکی از ما به راه خود برگشته بود » ( اشعیا ۶:۵۳ ) . اگر بقدری خودخواه باشم که افکار خود را از افکار خداوند بالاتر بدانم ، معلوم اسـت کـه خـود را از همنوعانم نیـز بالاتر خواهم دانست . پیداست کسی که خواهان استقلال از خدا باشـد ، گردن به یوغ انسان نخواهد سپرد . ولی دنیایی که در آن هرکس به دنبال میل های خود باشـد ، پر از تنش و اختلاف و سؤظن و سؤتفاهم و اصطکاک و زد و خورد خواهد بود .
کار عیسای خداوند بر صلیب فقط این نبود که مابین خدا و انسان نزدیکی و دوستی ایجاد کند ، بلکه می خواست در رابطه انسانها با یکدیگر هم ، صلح و آشتی برقرار فرماید . حقیقت آن اسـت کـه انـجـام یکی از این دو بـدون دیگری غیر ممکن است . پره های چرخ هر چه به مرکز چرخ نزدیک تر شـونـد بـه یکدیگر هم نزدیک تر می شوند . بنابراین اگر با برادران خود دوستی واقعی نداریم ، به همان نسبت دوستی ما با خدا کم است . یوحنا در اولین نامه خود می فرماید برای آنکه بفهمیم رابطه دوستی و مشارکتمان با خـدا چه اندازه واقعی و عمیق است ، باید ببینیم رابطه دوستی ما با برادرانمان چقدر واقعی و عمیق می باشـد ( اول یوحنا ۹ : ۲ و ۱۴ : ۳-۱۵ و ۲۰ : ۴ ) .

راه مشارکت و دوستی

بعضی از ما بخوبی فهمیده ایم که رابطه ما با همنوعان چقدر به رابطه ما با خدا بستگی دارد . هر چیز که میان ما و شخص دیگری دوری و جدایی به وجود آورد ، هر چند خیلی کوچک باشـد ، بین ما و خـدا نیز جدایی ایجاد خواهد کرد . ما متوجه شده ایم که هرگاه این اختلافات فوراً برطرف نشوند ، روز به روز عمیق تر شده و ما را به جایی می رسانند که در داخل دیوارهای ضخیم محبوس می شویم و از خدا و برادران خود دور می مانیم . بنابراین واضح است که هرگاه اجازه دهیم زندگی جدید در ما داخل شـود ، اولین نتیجه اش اتحادیافتن با خدا و برادران خود خواهد بود و هر نوع دیوار جدایی و اختلاف فرو خواهد ریخت .

مشارکت و دوستی

نور و تاریکی در مقابل مشارکت و دوستی

دوستی و مشارکت خود را با خدا و با برادران خود باید بر چه پایه ای قرار دهیم ؟ در اینجا ، اول یوحنا ۱ : ۷ معنای جدیدی برای ما می یابد : « اگر در نور گام برداریم ، چنانکه او در نور است ، با یکدیگر رفاقت داریم و خون پسر او عیسی ما را از هر گناه پاک می سازد . » می دانیم که نور هر چیز را آشکار می کند ولی تاریکی پنهان می سازد . هرگاه چیزی ما را سرزنش می کند و ما را چنانکه واقعاً هستیم به خودمان نشان می دهد ، این نور است . « هر آنچه به وسیله نور افشا گردد ، آشکارا دیده می شـود » ( افسسیان ۱۳ : ۵ ) . ولی هرگاه کاری بکنیم و یا حرفی بزنیم ( و یا از حرف زدن خودداری کنیم ) به این منظور که وضع حقیقی خود را پنهان کنیم و کارهای خود را مخفی سازیم ، این تاریکی است .

راه مشارکت و دوستی

باید دانست که اولین تأثیر گناه در زندگی ما این است که همیشه مجبورمان می کند کوشش کنیم آنچه هستیم پنهان کنیم . گناه ، والدین اولیه ما ، یعنی آدم و حوا را وادار ساخت که خود را در پشت درختان باغ پنهان کنند و اکنون نیز همین اثر در همگی ما مشاهده می شـود . گناه همیشـه مـا را وادار می کند که غیر واقعی ، متظاهر ، دورو ، و جلوه فروش باشیم و همیشه خود را بی گناه بشماریم و دیگران را سرزنش کنیم . حتی ممکن است بدون اینکه حرفی بزنیم ، با سکوت خود و بی آنکه کاری انجام دهیم ، مرتکب اعمال فوق شـویم . این همان چیزی است که در کلام خدا « راه رفتن در تاریکی » خوانده می شود . برای بعضی از ما این گناه ممکن است ترس از کوچک شدن باشد ( البته هر احساسی که به نوعی با بزرگی « من » در ارتباط است ، گناه است . ) و چه بسا مخفی کاری ما ، در واقع اقداماتی برخاسته از این ترس باشد ، ولی در هر حال همین هم باز راه رفتن در تاریکی است .
بر خلاف ما که پر از گناهـان فـوق هستیم ، کلام خدا می فرماید که « خدا نور است » ( اول یوحنا ۵ : ۱ ) . معنی این جمله این است که خدا همه چیز را ظاهر و آشکار می سازد و ما را آنطور که واقعا هستیم نشان می دهد . آیه فوق اضافه می کند که « هیچ تاریکی در او ( در خدا ) نیست » . یعنی در خداوند هیچ چیزی وجود ندارد که شبیه کمترین تاریکی ها و اعمال پنهانی ما باشد .
پس آشکارا اگر در جزئی ترین نوع تاریکی قدم بزنیم نمی توانیم با خدا و برادران خود رابطه دوستی و صمیمیت واقعی داشته باشیم . این از آنروست که رابطه ما با خدا متکی بر واقعیت نیست و بنابراین صمیمیت واقعی هم نمی تواند ایجاد کند . همین هم دیواری بین ما و خدا می کشد .
برگرفته از کتاب راه صلیب

امروز در مقاله راه مشارکت و دوستی به بررسی مطالب مفیدی در خصوص کتاب مقدس و راه و روش عیسی پرداختیم. در صورت تمایل می توانید سایر مقالات علی وحیدی در خصوص مسیحیت را از طریق این لینک مشاهده نمایید

علی وحیدی

وب سایت راه مسیح، یک منبع آنلاین فارسی زبان است که به ترویج تعالیم مسیحیت و ارائه منابع برای مسیحیان فارسی زبان اختصاص دارد. این وب سایت توسط علی وحیدی مدیریت می شود و شامل طیف گسترده ای از مطالب صوتی و تصویری در آموزه های مسیحیت می باشد. علی وحیدی، مدیر وب سایت راه مسیح، یک مسیحی متعهد است که بیش از 2 سال در جامعه مسیحی فارسی زبان در حال فعالیت می باشد . راه مسیح یک منبع ارزشمند برای مسیحیان فارسی زبان است که به دنبال تعمیق ایمان خود و ارتباط با سایر مسیحیان هستند. این وب سایت طیف گسترده ای از مطالب و ابزارها را ارائه می دهد که می تواند به مسیحیان در تمام مراحل زندگی ایمانی آنها کمک کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا