چرا عیسی مسیح خود را به عنوان “نور جهان” معرفی می کند
در انجیل یوحنا، عیسی مسیح خود را به عنوان “نور جهان” معرفی می کند (یوحنا ۸: ۱۲). وقتی میگوید «من نور جهان هستم، کسی که به دنبال من بیاید در ظلمت راه نخواهد رفت، بلکه نور حیات را خواهد داشت.» (یوحنا ۸: ۱۲) او به معنای واقعی کلمه در مورد نور صحبت نمی کند، بلکه درباره معنوی و راهنمایی معنوی صحبت می کند.
در اینجا چند دلیل وجود دارد که چرا عیسی مسیح خود را نور جهان می نامد:
روشن کردن تاریکی گناه: گناه اغلب به عنوان تاریکی در کتاب مقدس توصیف می شود. عیسی با تعالیم و زندگی خود، راهی برای خروج از تاریکی گناه و یافتن بخشش و رستگاری ارائه می دهد.
راهنمایی و الگو: عیسی الگویی برای پیروی و زندگی کردن بر اساس ارزش های معنوی و اخلاقی ارائه می دهد. او به مردم نشان می دهد که چگونه با عشق، بخشش و فداکاری زندگی کنند.
امید و نجات: عیسی مسیح امید و نجات را به کسانی که در تاریکی ناامیدی و گمراهی هستند ارائه می دهد. او نشان می دهد که رستگاری و زندگی ابدی با پیروی از او امکان پذیر است.
روشن کردن حقیقت: عیسی حقیقت را در دنیایی که اغلب با دروغ و فریب آمیخته است، روشن می کند. او به مردم کمک می کند تا دنیای اطراف خود را به درستی درک کنند و هدف و معنای زندگی را بیابند.
عیسی مسیح، نور جاودان ما
با ایمان به خداوند، افتخار و امتیازی نصیب ما شده است که به خدایی خدمت کنیم که منبع جاویدان نور است. او نوری را به ما میبخشد که برای رشد جسمی، ذهنی و احساسی نیاز داریم و همچنین نوری برای رشد معنوی.
در یوحنا ۸:۱۲، عیسی به ما میگوید که او نور جهان است و هر که از او پیروی کند، دیگر در تاریکی گام نخواهد زد.
زیبایی و نمادگرایی این عبارت، مانند بسیاری از آیات موجود در سراسر کتاب مقدس، به اندازه ای که قدرتمند است، آرامش بخش و اطمینان بخش است.
اگر به کتاب یوحنا، یکی از اولین روایتهای زندگی عیسی، نگاهی بیندازیم، به صراحت بیان شده است که عیسی پسر خداست و برای نجات جهان آمده است (یوحنا ۱: ۱۹-۵۱).
اما همانطور که یوحنا داستانهای مربوط به آموزش، انجام معجزات و در نهایت اعلام هفت «من هستم» عیسی را روایت می کند، جایی که او گفت: «من نور جهان هستم» (یوحنا ۸)، جنجال برمیخیزد و رهبران مذهبی را عصبانی میکند و جمعیت را سردرگم میسازد.
عیسی مسیح میدانست که با مقاومت روبرو خواهد شد، اما همچنین میدانست که اسرائیل به شدت به تغییر روحی نیاز دارد. او نیامد تا خود را به عنوان یک خاخام یا معلم دیگری معرفی کند، بلکه میخواست راهی برای تجربه یک زندگی جدید و دگرگونی به آنها ارائه دهد (یوحنا ۳: ۲-۲).
بنابراین، عیسی مسیح صحنه را در این عبارات «من هستم» که در سراسر یوحنا ۲ تا ۱۲ بافته شده، تنظیم میکند و اعلام میکند که او کیست و علاوه بر آن، ما به عنوان پیروان او چه کسی هستیم.
به زودی پس از داستان به یاد ماندنی سیر کردن هزاران نفر با پنج نان جو و دو ماهی کوچک پسری، عیسی گفت: «من نان زندگی هستم» (یوحنا ۶:۳۵). دومین عبارت «من هستم» در عید عُرفه بیان میشود، که یک جشن یهودی برای شکرگزاری از محصول و سپاسگزاری به درگاه خداوند به خاطر تأمین و هدایت او در طول ۴۰ سال سرگردانی در بیابان است.
در این عید، تمام مردان یهودی در مقابل خداوند در معبد حاضر می شدند. عیسی در مقابل آنها ایستاد و دوباره خود را آشکار کرد و گفت: «من نور جهان هستم. هر که از من پیروی کند، هرگز در تاریکی نخواهد رفت، بلکه نور حیات خواهد داشت» (یوحنا ۸: ۱۲).