سرزمین شیر و عسل طبق کتاب مقدس چیست؟
What Is the ‘Land of Milk and Honey’?
سرزمین شیر و عسل طبق کتاب مقدس چیست؟ فصل ۳ خروج، موسی را در سن ۸۰ سالگی و در نقش یک چوپان به ما معرفی میکند. در ابتدای کتاب خروج، با موسی آشنا شدیم، زمانی که مادر و خواهرش او را از سیاست ستمگرانهی فرعون که دستور قتل نوزادان پسر قوم خدا، یعنی اسرائیلیان را داده بود، نجات دادند.
دختر فرعون، موسی را بزرگ میکند و زمانی که او برای اولین بار سعی میکند با ظلم مصر مبارزه کند، مرتکب قتل میشود و به عنوان یک جنایتکار از مصر فرار میکند.
موسی در سرزمین مدیان چوپان میشود و پس از ۴۰ سال، با دیدن بوتهای که در آتش میسوزد اما شعلهور نمیشود، شگفتزده میشود.
این بخش مشهورِ «بوتهی سوزان» جایی است که خدا موسی را برای رویارویی با فرعون و مصر فرا میخواند. اسرائیلیان توسط مصر به بردگی گرفته شده بودند و خدا قصد داشت آنها را از طریق موسی آزاد کند.
ابتدا، خدا توضیح میدهد که او به خوبی از نالههای قوم خود، اسرائیلیان، آگاه است و اکنون زمان آن رسیده است که رنج آنها را کاهش دهد. رهایی آنها از مصر تنها اولین قدم بود.
سپس آنها به سرزمین موعود هدایت میشدند، که به ابراهیم و پدران بنیاسرائیل بازمیگردد. در اینجا خدا این سرزمین را سرزمینی حاصلخیز و فراوان از شیر و عسل توصیف میکند.
سرزمین شیر و عسل به عنوان استعارهای قدرتمند برای فراوانی، حاصلخیزی و رفاه سرزمینی که خدا وعده داده بود و در شرف تحقق آن بود، عمل میکرد. این سرزمین نمایانگر مکانی با برکتی عظیم بود، به اندازهای که فراتر از نیاز اسرائیلیان برای شکوفایی باشد.
شیر نمایانگر فراوانی دام و تأمین نیازهای غذایی از طریق لبنیات بود. اسرائیلیان، از ابراهیم تا اسحاق و یعقوب، به عنوان چوپانانی ماهر شناخته میشدند. این بخشی از درگیری آنها با مصریان که بیشتر کشاورز بودند، محسوب میشد.
کشاورزی نیز در این سرزمین جدید وعده داده شده بود، زیرا عسل نماد شیرینی و مرغوبیتِ فرآوردههای سرزمین موعود بود و نشاندهندهی وجود مزارع پربار و محصولات فراوان بود.
برای اسرائیلیان که نسلها در بردگی به سر برده بودند، سرزمین شیر و عسل با تاریخ، حال و آیندهی آنها مرتبط میشد. این سرزمین نماد امیدی بزرگ بود. (کتاب مقدس )
فرست محتوا
- 1 سرزمین شیر و عسل برای اسرائیلیان چه معنایی داشت؟
- 2 امروزه سرزمین شیر و عسل برای مسیحیان چه معنایی دارد؟ (طبق کتاب مقدس)
- 3 امروز در مقاله سرزمین شیر و عسل طبق کتاب مقدس چیست؟ به بررسی مطالب مفیدی در خصوص کتاب مقدس و راه و روش عیسی پرداختیم. در صورت تمایل می توانید سایر مقالات علی وحیدی در خصوص مسیحیت را از طریق این لینک مشاهده نمایید
سرزمین شیر و عسل برای اسرائیلیان چه معنایی داشت؟
عبارت «سرزمین شیر و عسل» بارها در عهد عتیق به کار رفته است و برای اسرائیلیان معنای خاصی داشته است.
«سرزمین شیر و عسل» نمایانگر سرزمینی حاصلخیز و پر رونق بود که از منابع فراوان برخوردار بود. این مکان را به عنوان جایی نشان میداد که اسرائیلیان در آن میتوانستند قوت، تأمین و رفاه اقتصادی پیدا کنند.
این عبارت وعدهای از مزارع حاصلخیز، تاکستانهای پربار، محصولات فراوان و دامهای متعدد را منتقل میکرد و نشاندهندهی سرزمینی با فراوانی و نعمت فراوان بود.
این برکات هدیهای الهی از جانب خداوند بود. این موضوع بر وفاداری خدا به پیمانی که با ابراهیم و قوم اسرائیل بسته بود، تأکید میکرد. سرزمین شیر و عسل نشاندهندهی میل او برای برکت دادن و تأمین قوم برگزیدهاش بود. خدا روزیرسان و تأمینکنندهی آنها بود.
این اسرائیلیان در مصر، بردگی و ستم را حتی با سیاستهای قاتلانه تحمل کرده بودند. آنها به سختی کار کرده بودند و هیچ سود و منفعتی از آن ندیده بودند.
در این سرزمین موعودِ شیر و عسل، آنها مکانی برای لذت بردن از دسترنج خود و زندگی در آزادی از زنجیرهای بردگی داشتند. این سرزمین نمایانگر یک شروع تازه و یک آغاز جدید برای جامعهی اسرائیلی بود.
همراه با این آزادی، ارثی وعده داده شده نیز وجود داشت؛ تحقق سرزمینی که خدا قول داده بود به ابراهیم و فرزندانش بدهد و هویت آنها را به عنوان قوم برگزیدهی خدا تأیید کند. در آن روزهای قدیم، یک قوم با سرزمینی با مرزهای خاص مرتبط بود.
وعده به ابراهیم در مورد یک سرزمین واقعی و تحقق آن با فرزندان اسرائیل، هویت آنها را به عنوان قوم خدا تثبیت کرد. و از آنجایی که خدا تنها خداست، او برکات شگفتانگیزی را برای آنها فراهم میکند. اما با این حال، برای برکت سرزمین شیر و عسل میبایست مبارزه میکردند، و این بخش مهمی از وعده بود. (کتاب مقدس )
این سرزمین پیش از این در تصرف غولپیکرانی نیرومند بود، بنابراین اسرائیلیان میبایست پیش از آنکه بتوانند به این وعده دست یابند، در طول سختیها و جنگها به خدا اعتماد میکردند.
این نبردها و سختیها، خصلت درستی را به بار میآوردند که برای زندگی در سرزمین شیر و عسل، بدون روی گرداندن از خدا، ضروری بود.
اولین تلاش برای مبارزه برای این وعده با فاجعه روبرو شد، زیرا کل ملت تصمیم گرفتند با غولها نجنگند و به خدا برای مبارزه به جای آنها، اعتماد نکردند. آن نسل به مدت ۴۰ سال در بیابان سرگردان شدند تا نسل دیگری که عقبنشینی نمیکرد، پرورش یابد. (کتاب مقدس )
یوشع و آن نسل وارد سرزمین شدند و در نبردهایی که خدا پیش روی آنها قرار داده بود، شرکت کردند. خدا بیشتر به قلب و خصلت آنها به عنوان قوم خدا علاقه داشت تا سرزمین فیزیکی. (کتاب مقدس )
برای اسرائیلیان، سرزمین شیر و عسل، تحقق وعدهی عهدی بود که با ابراهیم بسته شده بود و در طول زندگی آنها محقق شد. بخش آنها از عهد شامل اعتماد کامل به خدا به عنوان تنها تأمینکنندهشان بود تا از فراوانیِ تأمین او لذت ببرند.
امروزه سرزمین شیر و عسل برای مسیحیان چه معنایی دارد؟ (طبق کتاب مقدس)
برای ما امروز، مفهوم سرزمین شیر و عسل معنایی نمادین دارد و بینش ارزشمندی دربارهی ایمان و امید آیندهی ما ارائه میدهد.
در حالی که سرزمین فیزیکی شیر و عسل برای اسرائیلیان به سرزمین خاص کنعان اشاره داشت، اهمیت آن فراتر از زمان میرود و درسهای معنوی را برای ایمانداران امروز به همراه دارد.
عیسی در کنار چاه به زنی قول آبی را میدهد که مردم با آن دیگر هرگز تشنه نخواهند شد. مهمتر از آن، آبی که او میبخشد، به چشمهای در درون ما تبدیل میشود که به دیگران زندگی میبخشد.
برای ما، سرزمین شیر و عسل نماد فراوانی و برکاتی است که خدا میخواهد بر قوم خود نازل کند، که با فیض، نجات و حلول روح القدس آغاز میشود.
ما وارد وعدهی خدا میشویم، جایی که میتوانیم غناوت عشق، شادی، آرامش و رشد روحانی خدا را تجربه کنیم.
ما با راستی کلام خدا، خود عیسی مسیح و شهادت متناظر روح از طریق کتاب مقدس، در مسیح آزاد شدهایم.