مرور و آموزش های کتاب مقدس

5 آیه کتاب مقدس برای کمک به کابوس‌ها

5 Scriptures to Help with Nightmares

5 آیه کتاب مقدس برای کمک به کابوس‌ها : چه کابوسی!
عبارت «چه کابوسی!» گاهی به صورت استعاری برای تجربه‌ای هراس‌آور یا ناخوشایند به کار می‌رود. مثلاً وقتی تیم محبوب من، «رویالز کانزاس سیتی»، در سال ۲۰۲۳ از ۱۶۲ بازی، ۱۰۶ بازی را باخت، به درستی می‌توانیم این فصل را یک کابوس بنامیم. همچنین از این عبارت برای صحبت در مورد کسی که ناخوشایند است استفاده می‌کنیم.

با این حال، بیشتر مواقع از این اصطلاح برای صحبت در مورد خواب‌های ناخوشایند خود استفاده می‌کنیم. برخی افراد به کابوس‌های مزمن دچار می‌شوند. بسیاری از ما هم به سادگی خواب‌های بدی می‌بینیم که دور شدن از آن‌ها دشوار است. آیا این کابوس‌ها معنای عمیق‌تری دارند؟ اگر متوجه شدیم که با کابوس‌ها درگیر هستیم، چه کاری باید انجام دهیم؟ آیا آیات کتاب مقدسی وجود دارد که به ما در حل این مشکل کمک کند؟

برای پاسخ به این سوالات، ابتدا به ریشه عبارت «کابوس» نگاه می‌کنیم.

عبارت «کابوس» از کجا آمده است؟ (طبقه کتاب مقدس)

وقتی به کلمه «mare» (مادیان) فکر می‌کنید، احتمالاً تصویر یک اسب ماده به ذهنتان می‌رسد. یا اینکه در املا خیلی ضعیف هستید و به رئیس منتخب شهرتان (شهردار) فکر می‌کنید. اما اگر در انگلستان قدیم (حدود ۱۴۰۰-۱۳۰۰) از این کلمه استفاده می‌کردید، به یک روح شرور فکر می‌کردید که هنگام خواب روی سینه مردم راه می‌رفت.

این افسانه به شکل‌های مختلفی از فولکلور آلمان، اسکاندیناوی و سوئد آمده است. آن‌ها معتقد بودند که این روح خبیث سعی می‌کند افراد خوابیده را خفه کند و در نتیجه باعث کابوس شود. پیشوند «night» (شب) برای اشاره به این موضوع که این تجربیات آزاردهنده در هنگام خواب رخ می‌دهد، اضافه شده است.

بنابراین، یک «کابوس» در ابتدا به بازدید شبانه یک روح شرور اشاره داشت. با گذشت زمان، این اصطلاح به طور کلی به هر خواب ناراحت‌کننده‌ای که در هنگام خواب رخ می‌دهد، اشاره می‌کند. اما این ریشه به ما یادآوری می‌کند که برای قرن‌ها مردم بر این باور بودند که رویاها و اتفاقاتی که هنگام خواب رخ می‌دهد، عمیقاً معنوی است. آیا کابوس چیزی است که از ارواح شرور ناشی می‌شود؟ یا یک تجربه روان‌شناختی است که به ترس‌های عمیق‌تر درون روان ما اشاره دارد؟ کابوس دقیقاً چیست؟

کتاب مقدس

مزامیر ۴: ۸ (ترجمه نو)

«در آرامش می‌خوابم و استراحت می‌کنم، زیرا ای خداوند، تنها تو به من آرامش می‌دهی.»

این آیه، یادآوری فوق‌العاده‌ای از حضور محافظت‌کننده خداست. این آیه، ما را تشویق می‌کند که با دانستن اینکه در مراقبت خداوند ایمن هستیم، استراحت کنیم. در اینجا، داوود توانست در آرامش بخوابد زیرا حال روح او خوب بود. خواب، عملی مبتنی بر اعتماد است.

2 تیموتائوس 1:7 (ترجمه جدید پادشاه جیمز)

«زیرا خدا روح ترس به ما نداده است، بلکه روح قدرت و محبت و خویشتن‌داری [ذهن سالم] را بخشیده است.»

اعتقاد بر این است که تیموتائوس، یک کشیش جوان، با چشم‌انداز خدمتگزاری که بر عهده او گذاشته شده بود، با اضطراب مبارزه می‌کرد. در اینجا، پولس رسول، تیموتائوس را به روحی که به او داده شده است، یادآوری می‌کند. ترس و اضطراب، چیزی نیست که از جانب خدا به ما برسد. در عوض، خدا به ما قدرت، محبت و یک ذهن سالم عطا می‌کند. اینها ابزارهایی هستند که می‌توانیم از آن‌ها برای مقابله با اضطراب و کابوس‌ها استفاده کنیم.

اگر از این آیه مانند ابزاری برای سرزنش خودتان جهت رسیدن به خواب آرام استفاده کنید، به احتمال زیاد نتیجه‌ای معکوس خواهد داشت. هدف این آیه، سرزنش کردن تیموتائوس نبوده است، بلکه هدف آن تشویق او بوده است. شما از طریق روح القدس، قدرت لازم برای مقابله با این مشکلات را دارید.

مزامیر ۹۱: ۵-۶ (نسخه استاندارد انگلیسی)

«نترسی از وحشت شب، نه از تیری که در روز پرواز می‌کند، نه از طاعونی که در تاریکی راه می‌رود، نه از ویرانی که در نیمروز تلف می‌کند.»

مزامیر ۹۱ اغلب به عنوان دعایی قدرتمند برای محافظت شناخته می‌شود. مضمون این آیه این است که خدا دژی محکم است؛ او پناهگاه ماست. شب برای بسیاری از مردم ترسناک‌ترین زمان است. تاریکی می‌تواند ترسناک باشد – به خصوص در عصری که چراغ‌های خیابان وجود نداشته و تنها چراغ‌های سوسوزن‌دار راهنما در تاریکی بوده‌اند. در اینجا، زبورنویس حتی در تاریکی هم از حمایت خدا سخن می‌گوید.

امثال ۳: ۲۴ (ترجمه نو)

«هنگامی که می‌خوابی، نترسی، خوابت آرام خواهد بود و خیالت آسوده.»

این آیه، وعده‌ای از خوابی آرام را به ما می‌دهد. با این حال، ماهیت «وعده‌ها» در کتاب امثال را به خاطر داشته باشید. به جای وعده‌های قطعی و محکم، آن‌ها را بهتر می‌توان به عنوان قواعد کلی در مورد چگونگی کارکرد جهان درک کرد. اگر زندگی‌ای سرشار از حکمت داشته باشید، خواب شما آرام خواهد بود.

خواب ما اغلب آشفته می‌شود زیرا با اضطراب به رختخواب می‌رویم. و دلیل اینکه با اضطراب به رختخواب می‌رویم این است که مشکلات به دنبال ما هستند. و اغلب، این مشکلات به دلیل کمبود درستی و صداقت – به دلیل اینکه مسیر حکمت را انتخاب نکرده‌ایم – ما را شکار می‌کنند. اصل کلی این است: با حکمت زندگی کنید و خوب خواهید خوابید.

اشعیا ۴۱: ۱۰ (ترجمه نو)

«پس مترس، زیرا من با توام؛ هراس مده، زیرا من خدای تو هستم. تو را قوت خواهم بخشید و یاری خواهم رساند؛ تو را با دست راست عدالت خود نگاه خواهم داشت.»

کتاب اشعیا ۴۱ برای جامعه‌ای در تبعید نوشته شده است. آن‌ها در معرض ترس‌های فراوانی قرار دارند. ما گاهی اوقات هنگام خوابیدن این احساس را داریم. وقتی به خواب می‌رویم، کنترل خود را از دست می‌دهیم – یا بهتر است بگوییم، با این واقعیت سرد روبرو می‌شویم که کنترلی نداریم. تامل درباره آیه‌ای مانند اشعیا ۴۱: ۱۰ می‌تواند یادآوری محکمی باشد که خدا همیشه با ماست و از فرزندان خود حمایت می‌کند.

امروز در مقاله 5 آیه کتاب مقدس برای کمک به کابوس‌ها به بررسی مطالب مفیدی در خصوص کتاب مقدس و راه و روش عیسی پرداختیم. در صورت تمایل می توانید سایر مقالات علی وحیدی در خصوص مسیحیت را از طریق این لینک مشاهده نمایید

علی وحیدی

وب سایت راه مسیح، یک منبع آنلاین فارسی زبان است که به ترویج تعالیم مسیحیت و ارائه منابع برای مسیحیان فارسی زبان اختصاص دارد. این وب سایت توسط علی وحیدی مدیریت می شود و شامل طیف گسترده ای از مطالب صوتی و تصویری در آموزه های مسیحیت می باشد. علی وحیدی، مدیر وب سایت راه مسیح، یک مسیحی متعهد است که بیش از 2 سال در جامعه مسیحی فارسی زبان در حال فعالیت می باشد . راه مسیح یک منبع ارزشمند برای مسیحیان فارسی زبان است که به دنبال تعمیق ایمان خود و ارتباط با سایر مسیحیان هستند. این وب سایت طیف گسترده ای از مطالب و ابزارها را ارائه می دهد که می تواند به مسیحیان در تمام مراحل زندگی ایمانی آنها کمک کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا