جهنم چیست و کتاب مقدس در مورد آن چه چیزی به مسیحیان می گوید؟
جهنم چیست؟ پاسخ کتاب مقدس شاید آن چیزی نباشد که انتظار دارید.
“جهنم جایی است که انسان کاملاً، آگاهانه و برای همیشه از برکات خدا جدا میشود.” این را برایان چپل، رئیس حوزه علمیه کوونانت، در ویدیوی زیر گفته است. “و در این معنا، جهنم جایی است که مردم دقیقاً همان چیزی را که میخواهند به دست میآورند.” اگر کسی در طول زندگیاش خدا را رد کند و هرگز به او در توبه تسلیم نشود، پس پس از مرگ وارد ابدیتی بدون خدا خواهد شد.
فرست محتوا
جهنم چیست؟
جهنم جدایی کامل، آگاهانه و ابدی از برکات خداست. مردم آن را به عنوان دریای آتش تصور میکنند و این قطعاً یک تصویر کتاب مقدسی است. همچنین، کتاب مقدس جهنم را به عنوان شلاق زدن یا عقربها یا تاریکی توصیف میکند که در آن دندانها به شدت به هم میخورند. تصویر کتاب مقدسی از جهنم فقط یکی نیست. جهنم جایی است که روح با جدایی از برکات خدا دچار عذاب شدید میشود.
سوالاتی که همیشه با آن دست و پنجه نرم میکنیم این است که آیا جهنم عادلانه است؟ این سوال سختتری است. فکر میکنم یک راهی که الهیدانان با آن برخورد کردهاند این است که از این نظر عادلانه است: مردم همان چیزی را که سزاوار آن هستند به دست میآورند. آنها نمیخواهند با خدا باشند، بنابراین خدا در برخی مواقع میگوید، خوب، بدون من خواهی بود.
اکنون، غرور شما را از دور نگه میدارد و در این معنا، جهنم، اگر نه فقط با تصاویر توصیف شود، بلکه با درک الهی، جدایی کامل آگاهانه و ابدی از برکات خداست و در این معنا، جهنم جایی است که مردم دقیقاً همان چیزی را که میخواهند به دست میآورند، (میگویند) “من خدا را نمیخواستم.”(جهنم چیست؟)
در برخی موارد، خدا میگوید، باشه، من خوبی و فضل خود را به تو نشان دادهام، و تو آن را نمیخواهی. بنابراین دقیقاً همان چیزی را که میخواهی به دست میآوری. کتاب مقدس هشدار میدهد که این درد بزرگی است. این سختی بزرگی برای روح است که بدون خدا باشد. اما در برخی موارد، خدا میگوید، باشه، من به تو میدهم که میخواهی. کسانی که مرا میخواهند، مرا میگیرند. این بهشت است. کسانی که مرا نمیخواهند، مرا نمیگیرند. آنها همان چیزی را میگیرند که میخواهند، و اینگونه است که وقتی در نهایت به معنای بنیادین خود برده میشود.(جهنم چیست؟)
پس از مرگ چه اتفاقی میافتد؟(جهنم چیست؟)
ما از رومیان ۳:۲۳ میدانیم که همه گناه کردهاند و بنابراین، محکوم در برابر خدای مقدسی ایستادهاند. اما یوحنا ۳:۱۶-۱۷ به ما میگوید که به دلیل عشق بزرگ خدا به تمام جهان، او برای نجات مردم از این مسیر بیهدف وارد عمل شد، اگر تنها به مسیح عیسی – مسیح (یوحنا ۲۰:۳۱)، خدا تجسم یافته (متی ۱:۲۳؛ یوحنا ۱:۱-۳؛ یوحنا ۱:۱۴) ایمان داشته باشند. این نجات اجباری نیست بلکه به لطف از طریق ایمان دریافت میشود. و اگر کسی بدون ایمان به خدا بمیرد، کتاب مقدس میگوید گناه او او را به جهنم محکوم کرده است.
کتاب مقدس نشان نمیدهد که پس از مرگ یک شخص فرصتی برای دریافت نجات وجود دارد (عبرانیان ۹:۲۷). عیسی در لوکاس ۱۶:۱۹-۳۱ یک تمثیل را برای نشان دادن این موضوع بیان کرد. آیه ۲۶ “یک شکاف بزرگ” بین بهشت و هادس (به معنای جای مردگان) را توصیف میکند که “در جای خود قرار گرفته است”، بنابراین هیچ کس نمیتواند از یک طرف به طرف دیگر عبور کند.
آیا جهنم وجود دارد؟(جهنم چیست؟)
در ویدیوی زیر، آلیستر بگ پرسید: “آیا عیسی مسیح در آنچه میگوید صادق است؟” بگ گفت: “اگر عیسی مسیح خداوند است، پس باید دقیقاً آنچه را که او آموخته است باور کنم.” “اگر از این فرض شروع کنیم، نمیتوانیم به سادگی قسمتهای سخت را از آن حذف کنیم. ما باید او را بر اساس کلامش بپذیریم. مهربانترین فردی که تاکنون زندگی کرده است، به طور بسیار صریح در مورد وحشت جهنم صحبت کرد.”
بیشتر بخوانید : با توجه به کتاب مقدس عیسی مسیح در مورد جهنم چه گفت؟
معنای جهنم(جهنم چیست؟): تفاوت بین جهنم، شئول و هادس
جهنم
در عهد جدید، کلمه جهنم از کلمه یونانی Gehenna ترجمه شده است که به معنای “دره هینوم” (Strong’s 1067) است. این مکانی در جنوب غربی اورشلیم است که سالها قبل از سکونت یهودیان در اسرائیل، مشرکان در این سرزمین با قربانی کردن کودکان به مولک پرستش میکردند (لاوی ۱۸:۲۱؛ لاوی ۲۰:۲-۵؛ تثنیه ۱۲:۳۱).
“این مکانی در خارج از دیوارهای اورشلیم بود که توسط پرستش مولک و قربانی انسان آلوده شده بود و بنابراین به محل تخلیه زباله و زباله تبدیل شده بود. آتشهای دودزا و کرمهای چرکین آن را به تصویری گرافیکی و مؤثر از سرنوشت محکومان تبدیل کرد”، به گفته دیوید گوزیک.
شئول
در عهد قدیم، نسخه کینگ جیمز را به عنوان جهنم ترجمه میکند، اما این ترجمه بیشتر توسط اکثر نسخههای دیگر به عنوان شئول، به معنای دنیای زیرین یا “مکانی که مردم پس از مرگ به آن فرود میآیند” (Strong’s 7585) ترجمه شده است.
در عهد جدید، این کلمه در یونانی به عنوان هادس ترجمه شده است که همچنین به محل مردگان اشاره دارد.
هادس
“در هادس، جایی که او در عذاب بود … او فریاد زد، ‘… من در این شعله عذاب میکشم'” (لوکاس ۱۶:۲۳-۲۴).
در این بخش، ما اصطلاح هادس را مییابیم که جهان نامرئی مردگان است (Strong’s 86).
“استفاده از هادس در عهد جدید بر همتای عبری آن، شئول، که ترجمه ترجیحی در سپتوآجینت بود، بنا شده است”، طبق فرهنگ لغت انجیل بیکر.
جهنم در کتاب مقدس توصیف شده است
کلام خدا در مورد جهنم هشدار میدهد و آن را با تصاویر تاریکی، دندان قروچه، آتش و جدایی کامل از خدا توصیف میکند.
۱. تاریکی
از قدیمیترین کتاب کتاب مقدس (ایوب) تا آخرین کتاب (مکاشفه)، تاریکی به طور مداوم با جهنم مرتبط است. ایوب از “سرزمین شب بسیار عمیق، تاریکی و بینظمی مطلق” (ایوب ۱۰:۲۱-۲۲)، “حوزه تاریکی” (ایوب ۱۷:۱۳) و حتی “روز تاریکی” (ایوب ۱۵:۲۳) مینویسد. سایر مراجع در سراسر کتاب مقدس عبارتند از:
“حوزه تاریکی” (ناحوم ۱:۸)
“بیرون انداخته شده در تاریکی” (متی ۸:۱۲؛ متی ۲۲:۱۳؛ متی ۲۵:۳۰)
“تاریکترین تاریکی” (یوحنا ۱:۱۳)
“غرق در تاریکی” (مکاشفه ۱۶:۱۰)
۲. دندان قروچه
عیسی، که بیش از هر کس دیگری در کتاب مقدس در مورد جهنم صحبت کرده است، از این عبارت برای توصیف رنج شدید در جهنم استفاده کرده است. طبق Strong’s 1030، دندان قروچه به معنای بستن یا آسیاب کردن است.
در اینجا جایی است که عیسی مردم را در مورد مکانی که “در آن دندان قروچه خواهد بود” هشدار داد: متی ۸:۱۲؛ متی ۱۳:۴۱-۴۳؛ متی ۱۳:۵۰؛ متی ۲۲:۱۳؛ متی ۲۴:۵۱؛ متی ۲۵:۳۰؛ و لوکاس ۱۳:۲۸.
۳. آتش
اشعیا در عهد قدیم درباره جهنم به عنوان جایی که “آتش که آنها را میسوزاند خاموش نخواهد شد” (اشعیا ۶۶:۲۴) پیشگویی کرد. این آتش غیرقابل خاموش کردن نیز در مرقس ۹:۴۳ و مرقس ۹:۴۸ ذکر شده است.
منابع دیگر آتش در سراسر کتاب مقدس عبارتند از:
“کوره سوزان” (متی ۱۳:۴۲؛ متی ۱۳:۵۰)
“آتش جهنم” (متی ۵:۲۲؛ متی ۱۸:۹)
“آتش ابدی” (متی ۱۸:۸؛ متی ۲۵:۴۱)
“عذاب داده شده با آتش و گوگرد” (مکاشفه ۱۴:۱۰)
۴. جدایی از خدا
اغلب بدون دانستن آن، هم نجاتیافته و هم بیتوبه برکات خدا را بر روی زمین تجربه میکنند (متی ۵:۴۵؛ لوکاس ۶:۳۵؛ رومیان ۲:۴). با این حال، جهنم جدایی ابدی از حضور خدا، عشق و برکات دیگر است.
در اینجا آیاتی از کتاب مقدس آمده است که واقعیت جهنم را به عنوان جدایی از خدا توصیف میکنند:
“از حضور خداوند و از جلال قدرت او محروم” (تسالونیکیان دوم ۱:۹)
“‘از من دور شوید، شما که لعنت شدهاید، به آتش ابدی که برای شیطان و فرشتگان او آماده شده است.'” (متی ۲۵:۴۱)
“پس آنها به عذاب ابدی خواهند رفت، اما صالحان به زندگی ابدی.” (متی ۲۵:۴۶)”
چرا جهنم ابدی است؟
در چند آیهای که در بالا به آنها اشاره شد (مانند متی ۱۸:۸، متی ۲۵:۴۱، مرقس ۹:۴۸)، کتاب مقدس یک توصیفگر قابل توجه به توصیف خود از جهنم اضافه میکند – ابدی.
راسل مور در مقاله خود میپرسد: «کتاب مقدس کاملاً روشن است که جهنم در واقع ابدی است. بله، کتاب مقدس از جهنم به عنوان “مرگ” و “نابودی” صحبت میکند، اما آنها را به عنوان مکانی تعریف میکند که در آن “آنها شب و روز تا ابدالعَالَد عذاب خواهند کشید” (مکاشفه ۲۰:۱۰). چرا این عذاب باید برای همیشه ادامه داشته باشد؟»
سپس او دو دلیل برای ابدی بودن جهنم ارائه میکند.
۱. گناه جدیتر از آن چیزی است که فکر میکنیم.
تمرد بشر علیه خدا جدیتر از آن چیزی است که فکر میکنیم. قیام علیه یک خالق بینهایت مقدس و شایسته، جرمی بینهایت نفرتانگیز است.
۲. گناه ناپدید نمیشود.
کسانی که در جهنم هستند، خداوند خدای خود را با تمام قلب، جان و ذهن خود دوست ندارند (متی ۲۲:۳۷)، بلکه کاملاً تسلیم کمال ماهیت انسانی بدون لطف خدا میشوند. محکومیت برای ابدیت ادامه مییابد زیرا گناه نیز همینطور است. جهنم آخرین «تسلیم شدن» (رومیان ۱) شورشی به کسی است که میخواهد باشد و جدایی او از خداست.(جهنم چیست؟)
دریاچه آتش چیست و آیا بخشی از جهنم است؟
از «دریاچه آتش» در سراسر کتاب مکاشفه (مکاشفه ۱۹:۲۰؛ مکاشفه ۲۰:۱۰، مکاشفه ۲۰:۱۴-۱۵؛ مکاشفه ۲۱:۸) یاد شده است. در مکاشفه ۲۱:۸ به عنوان «مرگ دوم» توصیف شده است، جایی که همه ناپاکان به آنجا فرستاده خواهند شد. مکاشفه ۱۹:۲۰ به ما میگوید که «وحش» و «نبی دروغین» او (دجال) برای مجازات نهایی شر به دریاچه آتش افکنده خواهند شد.
“و پس از داوری خدا، نشسته بر ‘تخت سفید بزرگ’ (مکاشفه ۲۰:۱۱)، هر کسی که نامش در کتاب زندگی یافت نشود [به دریاچه آتش] افکنده خواهد شد” (مکاشفه ۲۰:۱۵).
“این مکانی است که برای شیطان و دیوهایش اختصاص یافته است، نه برای خلقت محبوب خدا (یوحنا ۳:۱۶-۱۷، یوحنا ۱۰:۱۰). دوم پطرس ۳:۹ تأیید میکند که خداوند نمیخواهد کسی در این داوری نهایی نابود شود، بلکه میخواهد همه از گناه توبه کنند و از عیسی پیروی کنند.»
“عیسی گفت: ‘وقت به سر رسیده است. پادشاهی خدا نزدیک شده است. توبه کنید و به مژده نیک ایمان بیاورید!’” (مرقس ۱:۱۵)