آموزش ها و تعالیمدانش و آموزش

حنا در کتاب مقدس چه کسی بود؟

Who Was Hannah in the Bible? Verses and Story

حنا یکی از شخصیت‌های مهم و جالبی است که در کتاب مقدس ذکر شده است. او به عنوان مادر نبی ساموئل شناخته می‌شود و داستان زندگی و خدمت او در کتاب اول صموئیل ذکر شده است. در این مقاله، به بررسی زندگی و نقش حنا در کتاب مقدس خواهیم پرداخت و تأثیراتی که او بر تاریخ مذهبی داشته است را بررسی می‌کنیم.

ازدواج و نازایی حنا

در عهد عتیق، معمول بود که مردان بیش از یک همسر داشته باشند. حنا یکی از دو زنی بود که با مردی به نام عِلْقَانَه ازدواج کرده بود. در کتاب مقدس مشخص نیست که او کدام یک از همسران را اول ازدواج کرده است، اما حنا فرزندی نداشت، در حالی که همسر دیگر او، פְּנِינָּה، فرزندان زیادی داشت.

در آن زمان داشتن فرزند بخش مهمی از فرهنگ بود، با این حال نازایی حنا برای عِلْقَانَه مهم نبود. کتاب مقدس به روشنی بیان می کند که او چقدر حنا را دوست داشت و چقدر از آزار و اذیت همسر دیگر رنج می برد.

کتاب مقدس

ترجمه آیه به فارسی:

هر سال این مرد از شهر خود برای عبادت و قربانی کردن به درگاه خداوند قادر مطلق به شیلو، جایی که خفنی و فینحاس، دو پسر عِلی، کاهنان خداوند بودند، بالا می رفت. هر وقت زمان قربانی کردن عِلْقَانَه فرا می رسید، او مقداری از گوشت را به همسرش פְּنِינَّه و به تمام پسران و دخترانش می داد. اما به حنا سهم بیشتری می داد زیرا او را دوست داشت، و خداوند رحم او را بسته بود. چون خداوند رحم حنا را بسته بود، رقیب او برای آزار و اذیت او به تحریک او ادامه می داد. این کار سال به سال ادامه داشت. هر وقت حنا به خانه خداوند می رفت، رقیبش او را تحریک می کرد تا زمانی که گریه کند و غذا نخورد. شوهرش عِلْقَانَه به او می گفت: «حنا چرا گریه می کنی؟ چرا غذا نمی خوری؟ چرا غمگینی؟ مگر من برایت از ده پسر عزیزتر نیستم؟» (۱ سموئیل ۱: ۳-۸)

نکات مهم:

در آن زمان چندهمسری رایج بود.
حنا فرزندی نداشت و همسر دیگر عِلْقَانَه فرزندان زیادی داشت.
عِلْقَانَه حنا را دوست داشت.
حنا از نازایی و تحریکات همسر دیگر رنج می برد.

دعای حنا برای پسردار شدن

حنا اولین زن نازا در کتاب مقدس نیست. پیش از او ساره همسر ابراهیم، رفقه همسر اسحاق و راحیل همسر یعقوب نیز رنج نازایی کشیدند.

با این حال، واکنش حنا به طور قابل توجهی متفاوت از آنها بود. حنا در درد و رنج خود تلافی به پنیناه یا عِلْقَانَه نکرد. او دردش را نزد تنها کسی برد که می‌توانست آن را تسکین دهد، خداوند، خدای او.

دعا و نذر حنا:

حنا در عذاب عمیق خود با صدای بلند گریه می‌کرد و به خداوند دعا می‌کرد. او نذر کرد و گفت: «خداوند قادر مطلق، اگر تنها به فلاکت بنده‌ات نظر کنی و مرا به یاد بیاوری و بنده‌ات را فراموش نکنی و به او پسری عطا کنی، پس او را برای تمام عمرش به خداوند خواهم سپرد و هرگز تیغی بر سر او گذاشته نخواهد شد. » (۱ سموئیل ۱: ۱۰-۱۱)

مخالفت با حنا در معبد:

با این حال، حتی در درخواست صادقانه‌اش، حنا با مخالفت بیشتری روبرو می‌شود. کاهن معبد او را به مستی متهم می‌کند و به او می‌گوید: «تا کی می‌خواهی مست بمانی؟ شرابت را کنار بگذار.»

پاسخ خداوند به دعای حنا

پس از بازگشت به خانه از این دیدار در شیلو، دعای او درست در همان روز بعد اجابت شد.

بارداری حنا:

«صبح زود برخاستند و در برابر خداوند عبادت کردند، سپس به خانه خود در رامه بازگشتند. عِلْقَانَه با همسرش حنا همبستر شد و خداوند به یاد او افتاد. پس حنا در آن مدت باردار شد و پسری به دنیا آورد. او او را שמואל (شموئیل) نامید و گفت: «زیرا او را از خداوند خواستم.» (۱ سموئیل ۱: ۱۹-۲۰)

وفای به نذر:

به دنیا آمدن שמואל (شموئیل) تنها بخشی از داستان شگفت انگیز حنا است. نذری را که او در برابر خداوند در درخواست اولیه خود کرده بود به یاد بیاورید. حنا قصد کامل داشت که آن را نگه دارد. از زمان تولد پسرش تا زمانی که از شیر گرفته شد، حنا שמואל (شموئیل) را دوست داشت و قلب خود را برای روز بزرگ آماده می کرد.

تقدیم שמואל (شموئیل) به خداوند:

پس از اینکه او از شیر گرفته شد، حنا با وجود کوچکی او، او را به همراه یک گاو سه ساله، یک ایفا آرد و یک مشک شراب برداشت و او را به خانه خداوند در شیلو برد. بعد از اینکه گاو قربانی شد، آنها پسر را نزد علی آوردند و حنا به او گفت: «مرا ببخشید ای خداوند من، به یقین، من همان زنی هستم که در کنار شما ایستادم و به درگاه خداوند دعا کردم. من برای این کودک دعا کردم و خداوند آنچه را که از او خواستم به من عطا کرد. پس اکنون او را به خداوند می سپارم. او برای تمام عمر به خداوند سپرده خواهد شد.» و آنها در آنجا خداوند را عبادت کردند. (۱ سموئیل ۱: ۲۴-۲۸)

نتیجه‌گیری:
حنا به عنوان یکی از زنان مهم و الگویی در کتاب مقدس شناخته می‌شود. زندگی و خدمت او نشان می‌دهد که چگونه با ایمان، دعا و تضحیه می‌توان به خدمت الهی پاسخ داد و تأثیراتی عمیق در تاریخ مذهبی داشت. او یک نمونه الهام‌بخش برای همه افراد است که با ایمان و اخلاص به خداوند می‌توانند در رشد روحی و خدمت به دیگران پیشرفت کنند.

امروز در حنا در کتاب مقدس چه کسی بود؟ به بررسی مطالب مفیدی در خصوص کتاب مقدس و راه و روش عیسی پرداختیم. در صورت تمایل می توانید سایر مقالات علی وحیدی در خصوص مسیحیت را از طریق این لینک مشاهده نمایید

علی وحیدی

وب سایت راه مسیح، یک منبع آنلاین فارسی زبان است که به ترویج تعالیم مسیحیت و ارائه منابع برای مسیحیان فارسی زبان اختصاص دارد. این وب سایت توسط علی وحیدی مدیریت می شود و شامل طیف گسترده ای از مطالب صوتی و تصویری در آموزه های مسیحیت می باشد. علی وحیدی، مدیر وب سایت راه مسیح، یک مسیحی متعهد است که بیش از 2 سال در جامعه مسیحی فارسی زبان در حال فعالیت می باشد . راه مسیح یک منبع ارزشمند برای مسیحیان فارسی زبان است که به دنبال تعمیق ایمان خود و ارتباط با سایر مسیحیان هستند. این وب سایت طیف گسترده ای از مطالب و ابزارها را ارائه می دهد که می تواند به مسیحیان در تمام مراحل زندگی ایمانی آنها کمک کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا